NM-podiepladser for unge gokartkørere fra Låsby

Image
Pokaler til gokart-talenter fra Låsby ved Nordisk Mesterskab.
Låsby blev for alvor sat på det nordiske landkort, da de to lokale gokart-kørere Patrick Schouborg Risager og Mathias Sponholtz, Låsby begge sikrede sig pladser på podiet.
Patrick Risager og Mathias Sponholtz deltog i weekenden i et stort nordisk gokart mesterskab, på Midtjysk kartingbane ved Ikast.
Patrick Risager deltog i klassen Rotax mini for de 10-14 årige og startede weekenden med at være hurtigste mand i alle NM-træninger. I tidtagningen begyndte det at regne meget kraftigt, og da man ikke havde ramt den rigtige opsætning til regnvejr, resulterede det i at Patrick kørte ind i 7. hurtigste tid.
I første indledende heat var Patrick godt kørende og kørte sig frem på en 5. plads. Desværre overså Patrick en gul flagzone, hvilket betyder, at man ikke må overhale, med det resultat at han fik sort flag og dermed blev udelukket fra heatet, samt fik en placering som nummer 19. Nu skulle der virkelig kæmpes. Patrick kørte sig i 2. og 3. indledende heat til henholdsvis en 5. og en 4. plads. Da alle indledende resultater lægges sammen, fik Patrick i pre-finalen en startplacering som nummer 10 og man vidste, at det ville blive meget svært at opnå et samlet flot resultat.
100% satsning
Der skulle nu satses 100% for at komme fremad og det blev der. Patrick kørte sig meget sikkert op igennem feltet og sluttede på 5. pladsen, som jo så betød at han skulle starte 5’er i finalen. Her fik Patrick en god start og på 3. omgang kom han op på 4. pladsen.
De tre forreste havde fået et hul på 15 meter, men det lykkedes hurtigt for Patrick at køre helt op til de forreste, hvor han i denne jagt også tog banerekorden 2012. Patrick kom i mål på en  flot 4. plads kun 3/100 sekund efter nummer 2 og 3 hvis placeringer blev afgjort med 23/1000 sekund. Det var en meget stolt Patrick Risager der på sejrsskamlen modtog en hårdt tilkæmpet og velfortjent pokal for 4. pladsen.
NM-sølv til Mathias
Mathias Sponholtz deltog i klassen Rotax junior for de 14-19 årige.
For Mathias forløb weekenden upåklageligt.  Ved fredagens træning kørte Mathias konstant tider til top 3, og i lørdagens tidstagning viste Mathias atter, at han havde farten og sikrede sig en startplacering som nr. 2 i de tre indledende heats.
Her blev det til placeringerne som 2’er, 3’er og 3’er.  Disse resultater blev lagt sammen, og dannede ramme for en startplacering, som nummer tre til pre-finalen, som blev et meget nervepirrende heat, hvor Mathias i starten gik forbi nummer 2, der igennem det meste af heatet lå og pustede ham i nakken, men det blev til en 2. plads, som derfor også blev startplaceringen i finalen.
Fra 3'er til 2'er
I finalen kom Mathias dårligt fra start og han var nede at vende som 4’er, men efter en sikker overhaling på 9. omgang, kørte Mathias i mål som nummer tre.
Umiddelbart efter finalen kom top 3-gokarterne igennem en omfattende teknisk kontrol, hvor dommerne fandt snyd på gokarten, der kom ind som 2’er, hvilket resulterede i en diskvalifikation, og Mathias Sponholtz rykkede derfor et trin op på podiet og opnåede dermed en flot 2. plads i det nordiske mesterskab.