Dobbelt oprykningsfest for Galtens fodboldherrer

Image
Jubelen i GFS-lejren ville ingen ende tage, da oprykningen var en realitet. Det lykkedes til slut at få et skud af det unge hold uden champagnesprøjt i billedet.
Der var dømt stor oprykningsfest for Galtens herrehold i weekenden.
Ikke alene kunne førsteholdet sikre sig oprykning til serie 2 med sejr eller uafgjort på udebane mod rækkens andre oprykningskandidater, Stjær. Hjemme på Klank kunne Galtens andethold samtidig fejre en succesfuld forårssæson med oprykning til serie 4.
På Stjær Stadion blev dele af grønsværen badet i champagne, da en længe ventet oprykning var i hus.
I det strålende vejr var cirka 275 tilskuere mødt frem for at overvære oprykningsbraget.
I kampens indledning var det Galten, som klart sad på det meste og fik tilspillet sig en håndfuld store chancer ved både Morten Juul, Mathias Hansen, Søren Reinholdt og Jesper Lang, men ind ville bolden ikke.
Efter 36 minutters spil kom forløsningen, da et fremragende gennemspillet angreb blev omsat til mål af Søren Reinholdt.
Det gav ro i Galten-lejren, for nu skulle Stjær op og score to mål, hvis drømmen om oprykningen skulle blive en realitet for Stjær.
Anden halvleg startede lidt halvsløjt fra Galtens side, hvilket bevirkede, at gæsterne lukkede Stjær mere med i kampen,  og der var heller ikke spillet mere end syv minutter af anden halvleg, inden der var balance i regnskabet. Målscorer for Stjær blev Mads Bertelsen.
Gult kort gav kampgejst
Scoringen til Stjær vækkede ikke umiddelbart Galten, og ondt skulle blive værre, da Thomas Riis efter 15 minutters spil modtog et gult kort. Men et gult kort og dermed 10 minutters spil i undertal har før vist sig at være en succes for Galten-hold i Stjær.
Akkurat som tilfældet var i en oprykningskamp for Galtens andethold mod Stjær for et par år siden, hvor Galten blev præsenteret for et gult kort fem minutter før tid, så havde lørdagens gule kort til Thomas Riis lige netop den effekt, som holdet manglede i starten af 2. halvleg.
Nu kæmpede holdet, og man stillede sig ikke tilfreds med et uafgjort resultat. Kampens vel nok bedste spiller, Zahir Zihanovic, gjorde det til 2-1 efter et fremragende hjørnespark fra Søren Reinholdt. Herefter gik luften af Stjær, og med to gule kort ganske hurtigt efter hinanden til netop Stjær, kunne Galten styre begivenhederne uden større udfordringer.
Da dommer Lasse Rønberg efter 94 minutters indædt fight mellem de to hold kunne fløjte kampen af, var det med jublende Galten-spillere og tilskuere.
Meget tilfreds formand
Blandt den jublende skare var fodboldformanden i Galten FS, Torben Jensen.
»Jeg er meget tilfreds. Vi har haft nedtur lige siden oprykningen til Jyllandsserien glippede for 3-4 år siden. Det er lækkert at se, at skuden er vendt nu, og det bliver endnu bedre ved, at andetholdet følger med en tak op. Det bliver fedt til formandens beretning i september at kunne berette om to oprykninger,« lød det fra Torben Jensen med henvisning til, at andetholdet fra efteråret er at finde i serie 4.
I forårets sidste kamp mod netop nedrykkede B74 var det en nem sag for Galten at sætte punktum for en succesrig sæson med en sikker 3-0 sejr. Målscorerne hed René Ipsen, Nicklas Olesen og Magnus Nielsen.