15-årig fra Skovby skrev dansk judo-historie

Image
15-årig fra Skovby skrev dansk judo-historie
SSIF’s fire kæmpere ved weekendens senior-DM i judo. Fra venstre ses Karsten Kaspersen, Thomas Hæstrup, Christian Hæstrup og Thomas Hansen. Christian Hæstrup skrev dansk judo-historie ved som den yngste nogensinde at vinde senior-DM.
Fire kæmpere fra Sjelle-Skjørring IF markerede sig stærkt ved lørdagens senior-DM i judo.
15 år og to måneder. Ældre er Christian Hæstrup fra Skovby ikke, og i så ung en alder har nogen judokæmper aldrig formået at vinde en senior DM-titel. Ikke før Christian Hæstrup stod for bedriften ved lørdagens 59. udgave af mesterskabet i Dansk Judo Unions regi.
En forudsætning for deltagelse i seniorturneringen er at man er fyldt 15 år hvilket Christian gjorde med udgangen af september måned. Der var naturligt nok en del nervøsitet under gien inden Christian gik i aktion i senior A-vægtklassen under 60 kg, der talte yderligere fire - ældre - modstandere, men den unge judokæmper gik til opgaven med overblik og et gå-på-mod der skulle vise sig at være meget værd. Faktisk så meget at Christian besejrede alle modstandere på fuld ippon, hvorefter han kan titulere sig dansk seniormester 2012.
Titlen som senior DM guldvinder er den sidste i rækken af fremragende resultater i 2012, der blandt andet også tæller titlen som dansk mester i ungdomsrækken (u/17 år), guldvinder ved Hillerød International Judo Cup, Gladsaxe Judo Games og DM for hold (u/17 år). En række bedrifter der sætter en tyk streg under den unge judokæmpers berettigelse på det danske judolandshold.
Bronzevinder med brækket tå
Sjelle-Skjørring havde yderligere tre kæmpere tilmeldt DM-stævnet. Karsten Kaspersen og Thomas Hæstrup stillede op i veteranklassen (kæmpere fra 35 år og opefter) i henholdsvis -90 kg og -81 kg samt Thomas Hansen (senior A -73 kg). De tre føjede to sølv- og en bronze-medalje til Christian Hæstrups guld.
Thomas Hansen var kommet i turneringens absolut største pulje med ikke færre end 12 modstandere. Da Thomas tabte en vigtig indledende kamp var vejen mod medaljerne lang. Han måtte igennem ikke færre end fem kampe før han kunne modtage sin bronzemedalje. Med til historien hører i øvrigt, at Thomas kæmpede med en brækket tå, der naturligt nok hæmmede kæmperen, hvorfor tredjepladsen må karakteriseres som et meget flot resultat.
Karsten Kaspersen tabte sin første kamp, til den senere guldvinder, men vandt de resterende tre kampe og kunne indkassere en sølvmedalje. Thomas Hæstrup tabte den første kamp idet han blev kastet to gange, men han to revanche i den anden kamp og vandt efter 59 sekunders kamp og dermed var sølvet i hus-
 
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-