VM-guld med lokale fingeraftryk

Image
VM-guld med lokale fingeraftryk
Det kvindelige danske håndbold-landhold for døve med VM-trofæ og guldmedaljer.
Danmarks døvelandshold i håndbold, med flere lokale islæt, vandt VM i Brasilien og blev belønnet med tre priser. Torsdag skal holdet på Københavns rådhus og spise pandekager.
Det kvindelige døvelandshold i håndbold, der har Helle Brixen fra Skjørring som landstræner og yderligere lokalt islæt i skikkelse af to spillere, Maia Ingerslev (Harlev IK) og Ditte Groothuis (Galten FS), kan titulere sig verdensmestre efter at de i forrige uge vendte hjem fra World Deaf Handball Championship i Brasilien.
Danskerne fik en stor overraskelse i Kastrup lufthavn, da mange var mødt op for at hylde verdensmestrene. 
»Vi blev mødt at en masse kameraer idet både DR1 og TV2 Lorry samt Døvefilm, var mødt op sammen med andre journalister. Dansk Døve Idrætsforbund havde arrangeret champagne og kage, vi fik guld t-shirts på, og der blev holdt taler,« fortæller Helle Brixen.
Første guld i 35 år
Danmark har ikke vundet VM-guld i 35 år indenfor døveidrætten, så det var forståeligt nok stort at de kvindelige håndboldspillere kom hjem med guld. 
»Vi har høstet stor opmærksomhed under VM. Mange fulgte med da vores kampe blev livestreamet, så vi var da klar over, at nogle kiggede med, men at det var så mange var en kæmpe overraskelse,« siger Helle Brixen.
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 14. august 2018
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block