Vil du på ungdomsudveksling med Lions Club?

Image
Simone Kallehauge fra Galten (yderst til højre) var i juli på Youth Exchange-ophold med Lions. Lions Club Galten-Skovby modtager gerne ansøgninger fra lokale unge, som er interesseret i et lignende ophold til sommer.

Hvert år i sommerferien udsender Lions Club Danmark cirka 150 danske unge mellem 18 og 21 år i international ungdomsudveksling til cirka 38 lande over hele verden.

Der er meget stor forskel på rejser, hvor unge tager på ferie sammen med deres venner eller familie, og så de arrangementer, Lions står for. Forskellen består i, at unge fra mange lande, kulturer og folkeslag bor hos værtsfamilier i modtagerlandet og siden placeres i samme lejr for at være og virke sammen i den periode, lejren er aktiv.

Sagt på en anden måde, Lions tilbyder dig at være deltager i den kultur du besøger, frem for at være tilskuer som turist på en charterrejse.

»Udvekslingen foregår i skolernes sommerferie og varer normalt cirka tre uger. Lions Club Galten-Skovby har i år besluttet at sponsere et ophold i Europa for en ung her fra lokalområdet,« fortæller Kim Kusk Mortensen.

Åbent sind og engelsk-kundskaber

Lions Galten-Skovby betaler alle rejseomkostninger, og lejr-opholdet betales af den lokale Lions Club. Du skal selv lægge lommepenge til.

En af de tre ugers rejse er værtsfamilieophold – et såkaldt home stay – og de sidste uger er så den internationale ungdomslejr, hvor unge fra op mod 30 forskellige nationer deltager.

»For at komme i betragtning til Lions Ungdomsudveksling 2020 skal du kunne tale og forstå engelsk, have åbent sind og interesse for internationale forhold - og altså være mellem 18-21 år næste sommer,« forklarer Kim Kusk Mortensen.

»Din familie skal samtidigt være interesseret i at være værtsfamilie for en ung udvekslingsstuderende en uge i sommerperioden 2021. Som værtsfamilie for en ungdomsudvekslingsstudent fra Lions er det en fordel selv at have børn, der er nogenlunde jævnaldrende med "gæsten", og værtsfamilien må være indstillet på at bruge en del af sin tid i de to udvekslingsuger sammen med den unge udlænding.«

En eller flere i værtsfamilien må - for at give den unge et vellykket ophold - kunne forstå og tale engelsk.

Sådan ansøger du

Hvis du mener, at dette tilbud er noget for dig, skal du gøre følgende: Send en mail, hvor du fortæller lidt om dig selv, og hvorfor du gerne vil deltage som Lions Youth Exchange Student hurtigst muligt og inden 31. december 2019 til Lions Club Galten-Skovby v/ Kim Kusk Mortensen - E-mail: kkm@au.dk. Har du spørgsmål til opholdet, er du også velkommen til at sende en mail.

SB

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block