Varm hæder til Stjær i bidende kulde

Image
Byrådsmedlem Tage Nielsen stod for den formelle overrækkelse af Landsbyprisen – og en butik blomster til en af Stjær aktive kræfter, Jeanine Bonadies.
»Sammen med Landsbysamvirket er vi lige nu ved at fastlægge principper for uddeling af de 5 mio. kr. til udviklingen i landsbyerne, som er på kommunens budget i 2019 og 2020. Jeg skulle gætte meget forkert, hvis ikke også Stjær har en ansøgning til den pulje undervejs,« sagde Tage Nielsen bl.a. i sin tale.

Langt over hundrede Stjær-borgere mødte frem da Stjær fik overrakt Skanderborg Kommunes Landsbypris.

»Det er dejligt at se så mange Stjær-borgere samlet på en gang. Det plejer ellers kun at være til Sportsfesten at vi ser så stort et fremmøde – og her serverer vi endda kun varm kakao,« indledte Jan Thøgersen sin tale, da Stjær mandag i sidste uge formelt fik overrakt Skanderborg Kommunes Landsbypris og 5.000 kroner.

Mon dog ikke flertallet af de fremmødte var glade for, at traktementet bestod af varm kakao frem for kolde fadøl.

Det var nemlig bidende koldt i tusmørket og det kunne de opstillede bålfade ikke afbøde.

Derimod var begejstringen over udnævnelsen så hjertevarm at de store smil var fremme hos de langt over hundrede fremmødte.

»Vi er samlet her i dag til en lille fejring af os selv, af Stjær og af det og de fællesskaber der binder os sammen herude. Det med fællesskaberne er jo i virkeligheden ikke noget vi normalt går og tænker så meget på herude - sådan er det jo bare her i byen. Vi mødes i Brugsen, i hallen, i skolen, i kirken – eller ude på vores nyanlagte trampestier eller nogle af vores mange andre skønne steder herude – og så opstår der bare fællesskaber. Det er vi vant til i Stjær,« sagde Jan Thøgersen.

»Bare en liste over aktiviteter«

Det var Jans kone, Jeanine Bonadies, der havde indstillet Stjær til Landsbysamvirkets konkurrence blandt kommunens landsbyer.

»Men alt hvad vi gjorde var jo bare at lave en liste over de mange aktiviteter vi kan byde på her i Stjær. Og jeg må indrømme at da vi havde fået samlet det meste sammen, så blev vi ærlig talt også selv lidt overraskede og imponeret, over hvor meget der egentlig sker her i vores lille landsby ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 5. februar 2019

 

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block