Tjørnebanden kalder smil og minder frem hos de ældre

Image
Hver torsdag formiddag spiller Tjørnebanden i en halv time for beboerne og andre fremmødte til de populære arrangementer.

Tjørnebanden søger nye musikalske "banditter".

Hvor torsdag formiddag på Lokalcenter Tjørnehaven i Galten slår husorkestret Tjørnebanden tonen an.

Det har været en tradition
i over 20 år at en flok musikglade seniorer i Tjørnebanden mødes torsdag formiddag kl. 9.30-11.30 for at hygges med musik og sang.

Disse formiddage er værdsatte blandt beboere på Tjørnehaven og andre fremmødte fra lokalområdet som møder frem og synger med fra sangbogen i en halv times tid i cafeen. Her synges bl.a. årstidsbestemte sange.

»Vi har bestemt på forhånd, hvad vi skal synge. Men er der en fødselsdag synger vi gerne for fødselaren. Der er også mulighed for en svingom, når vi har synger vore sange,« fortæller Birgit Jakobsen fra Tjørnebanden.

Søger supplerende musikere

Tjørnebanden består af musikalske seniorer fra lokalområdet, der kan spille på harmonika, guitar eller andet.

Besætningen i orkestret har været skiftende over årene, men netop nu er man på udkig efter supplement af nye musikere.

»Et par stykker har meldt fra, så vi mangler et par nye musikere. Derfor søger vi en violinist, en harmonikaspiller, en pianist og eventuelt en guitarist,« siger Birgit Jakobsen.

Livsbekræftende engagement

Værdien i Tjørnebandens huseren på lokalcentret ligger ikke mindst i fællesskabet – og så er sang og musik et universelt sprog på tværs af generationer.

Minder fra en svunden tid vinder hver torsdag frem blandt tilhørerne når Tjørnebanden spiller velkendte viser og spillemandsmusik som Katinka, Gå med i Lunden og lignende.

Generelt spiller orkestret musik, beboerne kan genkende og synge med på.

Har du tid og lyst til at gøre en frivillig indsats til glæde for andre og dig selv, så hører Tjørnebanden gerne fra dig. Ring til Birgit Jakobsen,
tlf. 4034 9993 og hør nærmere.

Læs Galten Folkeblad 14. maj 2019

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block