Til maj får Galten en "Fortællesten"

Image
I snart to måneder har Lene Munk-Pedersen arbejdet med at dekorere en Fortællesten, som skal opstilles på Bytoften i forbindelse med årets SkulpturBy Galten-udstilling.

Årets udgave af SkulpturBy Galten med forventet fernisering 21. maj, får i år et lokalt præg i form af en "Fortællesten".

Det handler om en 2,6 tons tung sten, hentet i Stjær, og sidenhen dekoreret af Lene Munk-Pedersen.

»Gruppen bag SkulpturBy Galten kontaktede mig og spurgte, om jeg havde lyst til at male sådan en. De havde set lignende i Give, og ja, det ville jeg gerne,« fortæller Lene Munk-Pedersen i stalden på Vestermarksvej.

Her er hun i gang med det meget omfattende arbejde med at dekorere den kolossale sten.

Velkendt stil med "skæve" huse

Efter en grundig afrensning med en hedvands-renser er selve dekoreringen langt fremme. Det bliver helt i Lenes velkendte stil med "skæve" huse, men også en række letgenkendelige lokale motiver.

»SkulpturBy Galten ville gerne have en Fortællesten som i høj grad er henvendt til dagsinstitutioner, dagplejere m.v. som kan gå forbi Bytoften, sætte sig ned og fortælle en historie, og måske finde nogle motiver man kan kende,« siger Lene og tilføjer:

»Man kan lede efter husnumre, vasketøj, eller hvor mange ting og sager der findes på stenen.«

Stenen opstilles i forbindelse med SkulpturBy-udstillingen, men det er planen, at den skal blive permanent på Bytoften, til glæde for store og små.

»Jeg har gengivet f.eks. Galten kirke. Så kan man snakke med børnene, om de kan kende den og den bygning fra et sted i Galten. Man kan også prøve at bede dem tælle, hvor mange røde huse der er. Eller man kan simpelthen bare sætte sig ned og fortælle en historie. Der kan jo godt bo mange forskellige væsener inde i de huse,« lyder det inspirerende fra Lene.

Et con amore-projekt

For kunstneren er det et con amore-projekt. Udgifterne til malingen har hun fået dækket. Alt arbejdet får hun ikke honoreret.

»Det ville jeg gerne gøre uden beregning. Jeg synes det er sjovt, at ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 7. april 2021

Del på
Gi'Gaven

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-