Stort rykind på Galten Brandstation

Image
Stort rykind på Galten Brandstation
Eleverne fra 0. klasse på Stjærskolen og Herskindskolen havde en god dag, da de besøgte brandstationen i Galten, hvor de lærte om brandsikkerhed og så på brandmænd, brandbiler, ild, røg og blå blink. Her viser beredskabschef Anders Enggaard, hvordan man får bugt med flammerne, hvis der går ild i en gryde på komfuret.
Brandsikkerhed og røgalarmer var på skoleskemaet, da de yngste elever fra Stjær og Herskind besøgte den lokale brandstation.
- Mor skal lave pomfritter og har hældt olie i gryden og tændt for kogepladen. Så ringer telefonen. Og hvem ringer altid, når mor laver mad, spørger viceberedskabschef fra Brand og Redning i Skanderborg Anders Enggaard eleverne fra 0. klasse.
- Det gør mormor, lyder det fra en af de opmærksomme tilhørere.
- Det gør mormor selvfølgelig, bekræfter Anders Enggaard og følger op med spørgsmålet om, hvor længe mor og mormor plejer at snakke?
- Tre millioner år, lyder det kvikt fra en i flokken.
Igen bekræfter Anders, at det i hvert fald kan tage lang tid at snakke med mormor, hvorefter han viser, hvad der sker med olien i gryden, hvis den bliver for varm. Flammer slikker pludseligt op fra gryden, og eleverne fra 0. klasse fra Stjærskolen og Herskindskolen gør store øjne, imens de modtager lektionen om, at ilden i gryden skal kvæles ved at lægge låg på gryden og lade den stå.
Brand og sikkerhed på skoleskemaet
Det var både spændende og lærerigt for 0. klasserne fra Stjærskolen og Herskindskolen, da de i  sidste uge besøgte Galten Brandstation. 
Besøget var et led i den traditionelle kampagneuge for Brand og Redning, hvor brandfolk og skolelærere underviser børn i, hvordan man forebygger brand og el-ulykker, og hvad man stiller op, hvis uheldet er ude.
Ambassadører for røgalarmer
Med inspiration fra historier og opgaver fra kampagnens tegneseriehæfte »Da legehuset brændte«, har lærerne op til besøget talt med børnene om, hvordan man kan sikre sig mod brandulykker. 
Og på Galten Brandstation fik børnene lov til at se både ild, røg og brandbil i udrykning.
- Det gik rigtig godt. De fik bekræftet nogle af de ting, vi havde læst om, blandt andet hvor vigtigt det er med en røgalarm, fortæller klasselærer for 0. klasse fra Stjærskolen, Jeanette Traberg.
- Børnene var meget glade for besøget, og vi har snakket meget om det efterfølgende. De var især meget imponerede over brandbilen, der kom med udrykning.
På brandstationen blev der således snakket om brandsikkerhed, brugen af åben ild og betydningen af røgalarmer i hjemmene.
- Det er vores opfattelse, at børnene er rigtig gode ambassadører for brandsikkerhed ude i hjemmene, når de har haft forebyggende undervisning i skolen og har været på besøg på brandstationen, siger viceberedskabschef Anders Enggaard.
Hvis brandalarmen lyder
Nummeret til alarmcentralen havde børnene ifølge klasselærer Jeanette Traberg i forvejen godt styr på, og i ugens løb blev de også helt på det rene med, hvad de skal gøre, hvis der er  brandalarm på deres skole.
- Vi har snakket om, at hvis skolens ringeklokke ringer tre gange, skal man skynde sig at løbe ud til flagstangen, og det er ligemeget om man har sko på, fortæller Jeanette Traberg, der dog også har afdramatiseret lektionen ved at lade børnene vide, at i de tyve år, hun har været lærer på skolen, har der aldrig været brand.  
jlc
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-