Storring kirke på TV-skærmen

Image
DR var på plads med det store gear, da Storring kirke skulle omdannes til en TV-studie for en dag.

I søndags blev den første af to gudstjenester, optaget i Storring Kirke, vist på DR-K.

Luk op for TV'et 20. januar kl. 14, når DR-K atter sender fra Storring Kirke.

Den første gudstjeneste var Hellige Tre Konger-søndag. Her berettede sognepræst Carsten Marvig om den fjerde vise mand Artaban.

Den anden gudstjeneste er 2. søndag efter De Hellige Tre Konger, hvor Carsten Marvig fortæller om de mange undere vi hver dag er vidne til.

Begge gudstjenester blev optaget 5. december, hvor DR var forbi Storring Kirke med det helt store udstyr. I løbet af få timer omdannedes Storring Kirke til et tv-studie med rulleplader, lamper, mikrofoner, kameraer og teknikrum. De lavede det, der i fagsproget hedder en forskudt transmission.

Kunstigt dagslys i vinduerne

Alt var timet og tilrettelagt. Selv den lille detalje, at udsendelserne sendes kl. 14, hvor det er lyst udenfor, var der tænkt på. Det betød, at der var opsat lys udenfor kirken til at illuderer dagslys.

Inden da havde sognet forberedt sig grundigt gennem længere tid. Carsten Marvig havde valgt salmer, som kor, pigekor, kirkesanger og organist havde øvet sig på – både hver for sig og senere sammen.

Bønner og prædikener var skrevet og afleveret i god tid til DR. Storring-Stjær menighed mødte talstærkt op og fyldte kirken til begge optagelser.

Døm selv hvorledes de klarede opgaven søndag d. 20. januar kl. 14 på DR-K.

Læs Galten Folkeblad 8. januar 2019

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block