Stjær er blandt finalisterne til 'Årets Landsby 2021'

Image
Hjertebakken ved Stjærskolen. Stjær er udvalgt som finalist i 'Årets Landsby 2021', blandt andet for borgernes evne til at tage sig af den grønne omstilling.

Stjærs evne til professionelt og med høj borgerinddragelse at tage sig af den grønne omstilling – komplet fra affaldsreduktion til undervisning i børnehøjde overvældede komiteen bag valget af årets tre finalister.

De tre finalister til Årets Landsby 2021 fundet. Foruden Stjær blev det Skovsgård i Jammerbugt Kommune og landsbyklyngen Broagerland i Sønderborg Kommune, der overbeviste dommerkomitéen med forskellige bud på, hvordan udvikling, bæredygtighed og fællesskab kan gå hånd i hånd.

»I år har vi ledt efter en nytænkende landsby, der kan vise vejen for udvikling i landsbyer landet over. Og det er nogle umådeligt imponerende landsbyfællesskaber, vi skal introduceres til i år. Alle tre landsbyer i finalefeltet har iværksat tiltag og formået at skabe rammer, som kan efterfølges og gøre en forskel for andre landsbyer i hele Danmark, lyder det fra formanden for bedømmelseskomitéen,« Carsten Hansen, der er tidligere minister for by-, bolig og landdistrikter. Han fortsætter:

»Stjær, Skovsgård og Broagerland er tre vidt forskellige landsbyer og klynger, der repræsenterer den udfordring, som landsbyer landet over har stået ansigt til ansigt med det seneste halvandet år: Hvordan undgår man, at coronakrisen sætter en stopper for udviklingen? På sin vis repræsenterer landsbyerne også løsningen – udtrykt via blandt andet bo- og arbejdsfællesskaber, bynær biodiversitet og vilde havevandringer. Jeg glæder mig til at dykke ned i tiltagene ét for ét, tilføjer formanden for bedømmelseskomitéen.«

Næstformand i Forenet Kredit, Michael Demsitz, som også er en del af bedømmelseskomitéen, udtaler:

»Evnen til at være kreativ og kunne tænke ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 7. juli 2021

Del på
Berger Optik

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-