Stjær Boldklub vil ikke vente i årevis på nyt klubhus

Image
Sådan kan Stjær Idrætscenter komme til at tage sig ud. Illustation: NODO Arkitekter

Arkitekttegnet løsning til Stjær Boldklubs nye klubhus skal sikre bedre faciliteter til de aktive.

Stjær Boldklub mangler plads. Især klubbens fodboldafdeling er presset, idet det nuværende klubhus pga. manglende vedligehold er uegnet til ophold.

Derfor er klubben gået i gang med at arbejde på at realisere første etape af den del af Stjær Kulturkraftværk som handler om boldklubbens faciliteter. Men ifølge Marie Hulgård, Stjær Boldklub er der brug for Kommunens engagement i projektet.

»Flere idrætsaktiviteter, en landsby i vækst og flere medlemmer lyder som et drømmescenario for de fleste idrætsforeninger. Og det er det også for Stjær Boldklub. Men det udstiller også de problemer, som klubben desværre har kæmpet med i flere år uden en acceptabel løsning,« siger Marie Hulgård.

Byggede selv i 1970'erne

Tilbage i 1970’erne ønskede man i Stjær et klubhus til den lokale boldklub, men kommunen fattedes penge, så enden på historien blev, at Stjærborgerne selv samlede ind og byggede et 2-etagers klubhus med plads til omklædning, opbevaring og ikke mindst klublokaler, hvor også det sociale ved siden af banen kunne dyrkes.

Huset har først og fremmest været tilholdssted for klubbens fodboldafdeling, men også andre afdelinger har haft stor glæde af det. Det husede blandt andet klubbens spinningafdeling, men den har desværre været lukket i to år.

»Manglede der medlemmer? Nej, der var en fornuftig tilgang til de udbudte hold. Ingen instruktør? Nej, det var også på plads. Afdelingen lukkede ganske simpelt, fordi bygningen blev konstateret så angrebet af skimmelsvamp, at længere ophold måtte frarådes. Og nu kan man så spørge, hvor Skanderborg Kommune kommer ind i billedet? Selvom huset blev finansieret og opført i privat regi, er det siden overgået til Kommunen som en del af den kommunale bygningsmasse i Stjær, og dermed har Kommunen også været ansvarlige for vedligehold. Et ansvar de desværre ikke har levet op til. Resultatet er, at de aktive i Stjær igennem flere år har haft et klubhus, som ikke kan anvendes til det tiltænkte formål,« påpeger Marie Hulgaard.

Renovering: 4 mio. kr.

I 2019 inspicerede ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 6. oktober 2021

Del på
SuperBrugsen Galten

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-