Stadigt flere dyrker karate i Galten

Image
Johanna Andersen i færd med at øve sparketeknik sammen med træner Kjeld Kjærsgaard.

Op til tre gange om ugen træner 30 medlemmer af Skovby-Galten Karateklub.

Af Sille Kofoed, erhvervspraktikant, Den Fri Hestehaveskole

Siden 2016 har det været muligt for børn at dyrke karate i Galten. Det sker i Galten Kampsportscenter ved Torvet.

Kjeld Kjærsgaard var initiativtager til karateklubben. Han har selv trænet karate siden 1992 og har det sorte bælte. Han er 4. dan i karate og 1. dan i kobujutsu.

Kjeld tog træneruddannelsen hos Dansk Karate Forbund og har været træner i mere end 15 år. Han træner et børne- og ungehold, hvor forældre kan træne med sit barn, og et voksenhold.

Træningen er lavet med afsæt i moderne træningsprincipper og pædagogiske tilgange. Den karatestil man træner i Skovby-Galten Karateklub er Wado Ryu. Wado Ryu oversættes til fredens vej.

Tror på mange medlemmer over tid

Før Kjeld satte sig for at starte karateklub i Galten, havde han en klub sammen med sin gamle træner i Nørresundby hvor han kommer fra inden han flyttede til Galten

»Grunden til at jeg gerne ville lave en karateklub i Galten var fordi at det altid har været en drøm at have min egen klub. Jeg skulle bare finde det rigtige tidspunkt og sted. Her i Galten er der mange mennesker og børnefamilier. Det er et godt sted at have en klub, fordi jeg tror der kan blive rigtig mange medlemmer over længere tid,« siger karatetræneren.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 11. juni 2019

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block