SSP-konsulenten i Skanderborg Kommune er skuffet over ny politisk aftale

Image
Benny Husted, SSP-konsulent i Skanderborg Kommune mener ikke at politikerne har gjort nok i forhold til alkoholdelen i forbindelse med den politiske aftale, der blev indgået i sidste uge.

SSP-konsulent i Skanderborg kommune Benny Husted synes ikke den nye politiske aftale, som skal nedsætte børn og unges forbrug af alkohol, nikotinprodukter og tobak er stærk nok.

Af Gabriel Jay, erhvervspraktikant, 9.kl., Låsby Skole

I Danmark har vi en kedelig europa-rekord. Vi starter nemlig i en rekordung alder med at drikke – og drikke meget.

Det mener Benny Husted, SSP-konsulent i Skanderborg Kommune er et problem fordi ”alkohol jo er et giftstof for kroppen”.

»De unges hjerner som i forvejen er i udvikling og har svært ved at se sammenhængen mellem handling og konsekvens, bliver stærkt udfordret ved indtag af alkohol. Børn skal grundlæggende ikke rende rundt og være berusede,« mener Benny Husted.

Men det er ikke kun alkohol som er et problem i Danmark. Nikotinprodukter fylder mere og mere i de unges liv. Her ses ofte puff bars og nikotin-poser - også kendt som snus.

Puff bars kan beskrives som en e-cigaret med smag. I Danmark er det ulovligt at sælge puff bars med smag af andet end tobak og mentol, fordi det ellers appellerer til unge mennesker.

På grund af nikotin-indholdet er det desuden farligt for de unges hjerner, som først er færdigudviklede når de er cirka 23 år.

Flere skoler oplever med problemer med puff bars. På Låsby Skole har toiletterne i flere omgange været spærret af pga. en syntetisk duft af frugt. Men står det så slemt til?

I forrige uge var Benny Husted på Låsby Skole med et spørgeskema, som eleverne i 9. klasse skulle besvare.

Blandt 25 elever havde de seks prøvet puff bars, nogle af dem bruger det regelmæssigt, men fem af de seks vil gerne stoppe med det. 19 af de 25 i klassen havde ikke prøvet puff bars.

Eleverne i klassen var overraskede og troede de ville være mange flere "... fordi alle ryger vel?"

Det gør de ikke og de fleste synes faktisk, at det at ryge er ulækkert.

»Jeg er ikke overrasket. Jeg vidste godt der ikke ville være ret mange,« siger Benny Husted.

Måske er tankegangen sådan, at fordi der ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 22. november 2023

Del på
Jensine

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-