Skovbyskolens SFO optimerer udearealerne

Image
Elever fra 11 klasser i Skovbyskolens indskoling, har på skift bidraget til plantning af træer, der, sammen med nogle store sten, skal afgrænse udendørsområdet for Skovbyskolens SFO.

Elever i Skovbyskolens indskolingsklasser har plantet træer langs stien. De skal sammen med nogle store sten danne en naturlig afgrænsning af SFO'ens udeområde, som med støtte fra Nordea-fonden også har fået et "musikalsk hjørne".

I takt med at Skovbyskolens indskoling og SFO rummer flere og flere børn, ønsker man at udnytte de udendørs områder så meget som muligt.

»Det slider på områderne at vi er blevet mange og ude i længere tid end normalt. Vores børn har også behov for mere plads at boltre sig på,« fortæller indskolings- og SFO-leder Jonas Thomsen.

»Derfor har vi i samarbejde med børnene støttet Projektforum Galten Skovby i deres mål om at få plantet 1000 træer. Hver klasse i indskolingen har plantet et stort træ som bliver den nye grænse på legepladsen mod syd. Det betyder mere legeareal og flere muligheder.«

Plantearbejde på skift

I samarbejde med Jørgen Nielsen (Skovby Nygaard) vil det blive placeret store sten mellem træerne for at tydeliggøre grænsen. Samtidig kan børnene sidde og lege på stenene.

»I denne coronatid fik vi børnene ud på skift fra 11 forskellige klasser. Skovle og spader blev vasket af mellem hver klasse og maksimalt fem børn ad gangen pustede og stønnede med at fylde jord omkring træerne. Alle børnene gik meget op i at være med og var glade for vores udvidelse af legepladsen,« fortæller Jonas Thomsen.

I det nye område vil der også blive etableret karruseller ligesom gyngestativer vil blive renoveret.

»Alt sammen et udtryk for at vores områder bliver brugt meget og det er vi glade for. Vi håber alle vil hjælpe med at passe på vores områder og vil stærkt opfordre til at man ikke lufter hund på området. Det er ikke sjovt for børn eller voksne at træde eller falde i en hundelort,« påpeger Jonas Thomsen.

Musikalsk miljø

Nordea-fonden har støttet indskolingen og ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 13. januar 2021

Del på
SuperBrugsen Galten

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-