Skovby Sportsklub og Skovbyskolen i treårigt samarbejde med støtte fra Udenrigsministeriet

Image
Skolemøblerne på billedet er doneret af danske skoler og sendt til Zanzibar af Skovby Sportsklub i en container. Før sad børnene på gulvet. Det er Skovby Sportsklubs formand Thomas Johansen som ses midt i billedet.

Skovby Sportsklub har fået en stor bevilling af GLOBUS-puljen til at fortsætte med det arbejde, klubben har lavet på Zanzibar siden 2018. Skovbyskolen indgår som partner i projektets uddannelses-perspektiv.

Bevillingen fra GLOBUS-puljen er på over 600.000 kr. som skal bruges over en treårig projektperiode, med start december 2022.

GLOBUS – Puljen for Globalt engagement, Uddannelse og Samarbejde er finansieret af Udenrigsministeriet og støtter projekter, hvor danske uddannelsesinstitutioner og organisationer som f.eks. Skovby Sportsklub, samarbejder med partnere i udviklingslande.

Projekterne kan omfatte uddannelsesudveksling og/eller cirkulære projekter. Projekterne skal derudover gøre en indsats for at engagere danskere under uddannelse i udviklingssamarbejdet og Verdensmålene.

Skovbyskolen er ny i partnerskabet

Det lokalt funderede projekt gennemføres i samarbejde med Skovbyskolen og foreningens mangeårige partner på Zanzibar ZESI (Zan Education and Sports Initiative).

Skovbyskolen er ny i partnerskabet og kommer til at spille en stor rolle i uddannelsesperspektivet i projektet.

»Skolebestyrelsen på Skovbyskolen bakker op om projektet, som forhåbentlig vil give værdi for alle parter. For Skovbyskolen vil arbejdet med verdensmålene få et helt konkret formål gennem projektet. Eleverne får mulighed for unik læring om livet på Zanzibar samtidig med, at de hjælper med indsamling til lokale sportsklubber og skoler. Vi glæder os til at følge projektet,« siger formand for skolebestyrelsen, Susanne Riiser.

Container-afsendelse, lærerudveksling og seminarer

Flere indsatser skal gennemføres som en etårig cyklus, der gentager sig i projektperioden.
• Hvert år skal Skovby Sportsklub med hjælp fra Skovbyskolens elever, indsamle brugt skole-og sportsudstyr som skal sendes til Zanzibar i en 40 fods container. Indholdet af containeren vil blive fordelt på de samarbejdsskoler som ZESI har på Zanzibar, samt til forskellige sportsklubber og hold på øen.
• Hvert år vil der være en lærerudveksling fra Skovbyskolen til Zanzibar og der vil komme en lærer fra Zanzibar til Skovbyskolen. Udvekslingen skal bygge bro mellem uddannelsesinstitutionerne og være med til at skabe en dybere forståelse for kulturelle, religiøse og samfundsmæssige temaer i henholdsvis Danmark og Zanzibar. Verdensmålene spiller en central rolle i den efterfølgende undervisning af elever på Skovbyskolen og på Zanzibar.
• Skovbysportsklub skal være med til at afvikle flere seminarer sammen med en lærer fra Skovbyskolen på Zanzibar, som handler om stiftelse af demokratiske foreninger, de sundhedsmæssige fordele ved at dyrke sport, samt fairplay og etik i sport.

»Vi er utroligt stolte af denne bevilling som er en kulmination på flere års udviklingsarbejde på Zanzibar. Bevillingen fra GLOBUS puljen giver os arbejdsro i de næste tre år, til at rykke civilbefolkningen på Zanzibar endnu mere. Vi gør det gennem det vi ved mest om, nemlig sport. Vi tror på, at dette kan være med til at inspirere andre foreninger til at bidrage til udviklingsarbejde i udviklingslande i fremtiden,« siger Thomas Johansen, formand for Skovby Sportsklub.

Læs Galten Folkeblad 7. december 2022

Del på
Centrum Tøj

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-