Skoleelever underviste pensionister i brugen af SMS

Image
Skoleelever underviste pensionister i brugen af SMS
Mobiltelefonens funktioner og kunsten at sende en SMS var på skoleskemaet, da elever fra 7.c på Gyvelhøjskolen mandag underviste pensionister.
Mobiltelefonens funktioner og kunsten at sende en SMS var på skoleskemaet, da elever fra 7.c på Gyvelhøjskolen mandag underviste pensionister.
- Mine tommeltotter er ikke så hurtige som Nicklas' er, men alt kan jo læres, siger Orla Jensen på 72 år med et glimt i øjet.
Han er en af de pensionister, der har taget imod tilbuddet om at modtage undervisning i mobiltelefonens mange funktioner fra 7.c på Gyvelhøjskolen, og det gik derudaf i Tjørnehavens lokaler mandag formiddag.
Elever og pensionister fordelte sig rundt ved bordene og kastede sig over mobiltelefonerne. Den konstante summen af småsnak, der vidnede om, at dagens elever fik tillært sig ny viden af den unge generation, var ledsaget af en ivrig bibben.
Eleverne i 7.c var helt med på den, da deres matematiklærer, Birte Kjær Ottzen forelagde dem ideen på foranledning af aktivitetsrådet ved Lokalcenter Tjørnehaven.
- Eleverne ville rigtig gerne være med til at undervise de ældre. Da vi gik hjem efter den første undervisningsgang sidste mandag, var der faktisk en af eleverne, der udbrød »Hold da op, hun kunne alligevel mere, end jeg havde troet«, fortæller Birte Kjær Ottzen.
Vil gerne kunne SMS'e
Kurset henvender sig til ældre, som ikke er helt sikre på, hvordan man bruger mobiltelefonens mange funktioner.
- Mange af de ældre har en mobiltelefon, men de bruger den måske kun til at ringe, og mange af dem vil gerne kunne SMS'e også, så de kan SMS'e f.eks. med deres børnebørn, siger Alice Berglund formand for aktivitetsrådet på Tjørnehaven, der tog initiativet til projektet efter inspiration fra lignende undervisningsforløb i Skanderborg.
Udfordring for tommelfingrene
De unge er garvede i at bruge SMS og udgør derfor gode læremestre for de ældre, lyder tanken bag projektet.
- Alt det med teknik kan de unge mennesker jo bare, og det er det, vi ældre ikke altid kan. Samtidig er der jo også den bagtanke med det, at det er godt for de to generationer at møde hinanden, tilføjer Alice Berglund.
Orla Jensen på 72 år havde allieret sig med 13-årige Nicklas Darchy Sørensen, og det var især SMS-kunsten, de fokuserede på, så Orla får mulighed for at SMS'e med barnebarnet Line på 11 år.
- Det er rigtig hyggeligt, udtrykker Nicklas, og Orla er godt tilfreds med sin læremester, selvom han må konstatere, at hans tommelfingre ikke arbejder med samme hastighed på de små taster, som Nicklas'.
- Jeg er måske nok kommet lidt sent i gang med det, men vi ældre mennesker skal jo helst ikke gå i stå, smiler Orla Jensen.
jlc
Foto: Brugen af mobiltelefonen er de unge typisk meget rutinerede i, og derfor er de oplagte læremestre for de ældre, som gerne vil kunne bruge deres telefon til andet end at ringe. Her er det Nicklas Darchy Sørensen fra 7.c på Gyvelhøjskolen, der hjælper Orla Jensen med at SMS'e.
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-