Skoleelever passer på hovederne

Image
4.b på Skovbyskolen har vundet pangfarvede cykelhjelme til alle eleverne. Det er en del af Skanderborg Kommunes kampagne "Bliv Set i Mørket", som sætter fokus på synlighed og sikkerhed i trafikken.

Eleverne i 4.b på Skovbyskolen fik en tidlig julegave i år. I forrige uge var Skanderborg Kommune forbi for at uddele pangfarvede cykelhjelme til hele klassen.

Eleverne har nemlig vundet en konkurrence i forbindelse med kampagnen "Bliv Set i Mørket", som har til formål at fortælle om vigtigheden af at være synlig i den mørke vintertrafik.

»Cykelhjelme har selvfølgelig det klare formål, at de beskytter hovedet. Men derudover gør de det også nemmere for bilisterne at se cyklister i den her mørke vintertid, hvis nu man vælger en model i en neonfarve,« forklarer projektleder Jette Schmidt, Skanderborg Kommune og uddyber:

»Vi plejer at sige "på med pang" til de bløde trafikanter. Vi ved, at cirka hver femte ulykke med cyklister sker i mørke eller tusmørke, og derfor er det vigtigt for os at lære børnene, hvordan de bliver synlige og mere trafiksikre.«

Cykelhjelmen skal sidde rigtigt

Med til præmieoverrækkelsen var også cykelmekaniker Kristian Dalgaard fra Fri Bikeshop i Galten. Han demonstrerede, hvordan cykelhjelmen skal indstilles for at sidde korrekt.

»Nogle nemme huskeregler er, at der kun skal være to-tre centimeter mellem øjenbrynene og hjelmens forkant, og at der kun må være plads til to fingre mellem remmen og hagen. Og så skal den i øvrigt strammes til ugentligt, for stropperne løsner sig hurtigt,« forklarer Kristian Dalgaard.

»Børnene var meget nysgerrige og interesserede i at ...'

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 26. december 2019

DP

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block