Skolebørn kogte delikat suppe foran Brugsen

Image
Skolebørn kogte delikat suppe foran Brugsen
14-årige Christina B. Poulsen og 12-årige Nechlas Højen Møller har travlt ved køkkenbordet i det rullende køkken.
SuperBrugsen i Galten slog et slag for børn og unges madkultur, da et rullende køkken torsdag gæstede SuperBrugsen i Galten.
Der er ingen røg i køkkenet, men en begyndende duft af grøntsager på vej til at blive til suppe.
En gruppe børn har indtaget en bedaget Citroën kassevogn, der er ombygget til et rullende køkken i Coops GoCook-kampagne, og SuperBrugsen i Galten har været vakse ved havelågen og sikret, at butikken blev en af de 18 butikker i Danmark, som kan tilbyde denne tour de force for en bedre madkultur blandt børn.
Uheldigvis faldt arrangement sammen med klubbernes årlige OL-arrangement i Skovby, men alligevel har en gruppe børn fundet vej til P-pladsen foran SuperBrugsen, hvor det rullende køkken er opstillet, og et alsidigt udvalg af råvarer er stillet frem på borde under teltdugen. 
På menuen står 'Røddernes suppe', og i løbet af kort tid skrælles, snittes og hakkes der grøntsager, så det er en lyst, mens snakken går børn og undervisere imellem.
»Det er sjovt nok«
Kartofler, selleri, gulerødder, pastinak og meget mere bliver klargjort - og over gasblus i det rullende køkken tager suppen så småt form.
Inde i bilen regerer 14-årige Christina B. Poulsen og 12-årige Nechlas Højen Møller, der har taget en "frieftermiddag" fra klubben på Skovby Mosegård til fordel for arrangementet ved SuperBrugsen.
»Jeg laver tit mad derhjemme: pastaretter, bøf og kartofler. Det er mest af lyst, fordi jeg synes, det er sjovt, men nogle gange også en pligt,« fortæller Christina.
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 16. september 2014
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-