Skole vil gøre eleverne til aktive samfundsborgere

Image
Thea Holch Rydahl går i 9. klasse på Den Fri Hestehaveskole. Hun synes det er fint med undervisning om valg og demokrati. Hun mener ikke at valgalderen bør sænkes fra de nuværende 18 år.

»Vi skal forberede eleverne til at kunne deltage i et demokratisk samfund,« siger Vibeke Helms, skoleleder på Den Fri Hestehaveskole om baggrunden for at skolen har fokuseret på demokratiet op til de seneste ugers valg.

Af Sille Kofoed, erhvervspraktikant, Den Fri Hestehaveskole

På Den Fri Hestehaveskole synes man det er meget vigtigt, at få eleverne til at holde af demokratiet. Derfor går man meget op i samfundsfag.

»Jeg synes jo, det er helt afgørende, at vores elever forstår, og kommer til at holde af demokratiet. Sådan at eleverne tidligt får erkendelsen af at de har en stemme, og de er vigtige,« siger skolelederen Vibeke Helms fra Den Fri Hestehaveskole.

Samme holdning møder man hos Thilde Graulund, som er samfundsfagslærer på skolen.

»Det handler jo rigtigt meget om at forberede eleverne, på at skulle være aktive samfundsborgere. Så de har så gode muligheder, som vi overhovedet kan give eleverne til at være aktive, deltagende samfundsborgere. Og give eleverne lyst til at være med, og give dem en fornemmelse af at det faktisk vedkommer dem,« siger Thilde Graulund.

Hun vil gerne opnå, at hendes elever får den bedste undervisning, og bliver klar til den dag de selv kan stemme.

»Samfundsfag er lige her og nu. Hvis eleverne skulle kunne engagere sig så er det jo helt oplagt at tage fat i det der sker lige uden for vinduerne og i TV,« tilføjer Thilde.

Konkret og nærværende

Vibeke Helms mener dog, at der kan være en udfordring ved at mange elever falder fra, når samfundsfagstimerne bliver for langtrukkene.

Derfor synes skolelederen, at timerne skal gøres konkrete og nærværende så eleverne ikke falder fra. For ellers tror hun at eleverne, en dag ikke selv vil stemme.

»Det er hvertfald vigtigt at gøre undervisningen konkret og nærværende fordi det godt kan blive lidt abstrakt og noget som nogle andre skal sætte sig ind i. I hvert fald er udfordringen at få stoffet gjort nærværende og spændende, så man har lyst til at fordybe sig mere i det,« siger Vibeke Helms.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 11. juni 2019

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block