Skøjteprinsessen Linnea fra Galten

Image
Linnea Enemark øverst på sejrsskamlen ved Funskate-stævnet i Frederikshavn, hvor det blev til dobbelt guld for kunstskøjteløberen fra Galten.

15-årige Linnea Enemark fra Galten træner hver uge 6-7 timer som kunstskøjteløber og har netop vundet dobbelt guld ved en konkurrence i Frederikshavn.

Når man på TV har set en kunstskøjteløber bevæge sig graciøst hen over isen mens de kaster sig ud i piruetter og kunstfærdige spring, har mange sikkert tænkt: Bare jeg kunne det.

15-årige Linnea Enemark fra Galten har gjort alvor af det.

Gennem fem år har hun dyrket kunstskøjteløb i Silkeborg skøjteløberforening, og forrige lørdag var hun med ved en konkurrence i Frederikshavn. Her stillede Linnea op i to kategorier: Program og elementer.

I den første kategori skulle Linnea skøjte et program på to minutter alene på isen, og indsatsen blev belønnet med en guldmedalje.

Den anden kategori, elementer, omfatter fem øvelser som de to dommere skal bedømme. I denne kategori, nåede Linnea først med i finalen og vandt derefter guld.

Konkurrencen i Frederikshavn var et af fire årlige såkaldte Funskate-stævner. Her er løberne opdelt i fire kategorier med forskellige aldersgrupper. Det mærke, den enkelte løber har, afgør hvilken kategori vedkommende stiller op i.

»Jeg har mærke 5 og stiller op i den sværeste kategori,« forklarer Linnea.

Individuel sport med godt kammeratskab

Kunstskøjteløb er en sport der kræver meget disciplin.

»Overordnet er kunstskøjteløb en individuel sport og ikke en holdsport, så man skal også træne meget alene, og kunne strukturere sig selv til selvtræninger,« siger Linnea og tilføjer:

»Selv om kunstskøjteløb er en individuel sport, har man stadig et godt fællesskab i klubben. I Silkeborg er vi gode til at støtte og heppe på hinanden til konkurrencer selv om vi er konkurrenter. Vi er også gode til at hjælpe hinanden til træninger og selvtræninger.«

Hun startede til kunstskøjteløb fordi ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 3. december 2019

SB

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block