Skiftedag på Klank Efterskole

Image
Den afgående forstander Klaus Larsen (tv.) giver nøglerne videre til efterfølgeren Peter Seiding.

Efter 12 år som forstander ved Klank Efterskole har Klaus Larsen givet depechenvidere til Peter Seiding.

Den nye forstander på Klank Efterskole, 48-årige Peter Seiding har virket i efterskoleverdenen i snart 20 år.

»Jeg startede med lærergerning på BGI-akademiet (idræts-
efterskole syd for Horsens, red.). Siden har jeg arbejdet på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole, og så har jeg været på Risskov Efterskole, både som lærer og som viceforstander,« fortæller Peter Seiding.

Og hvorfor så Klank Efterskole nu?

»Jeg synes, at det passede godt i profilen i forhold til det værdigrundlag jeg har og de ting, jeg synes, vi skal give de unge mennesker. Jeg har været herude nogle gange, og har mærket efter den gode mavefornemmelse. Det er jo ligesom, når eleverne kommer og skal se skolen første gang. Det skal føles rigtigt,« siger Peter Seiding.

Skal "flette fingre"

Helt som forventeligt kommer den nye forstander ikke med ambitioner om at iværksætte store paladsrevolutioner, men han har alligevel gjort sig tanker.

»Jeg har gjort masser af tanker om det. Jeg kommer ikke til at ændre det helt store lige med det samme. Men jeg har jo nogle erfaringer fra min tid i efterskoleverdenen. Samtidig har de mennesker, der er her, nogle erfaringer fra dette sted. Jeg tænker, at de to ting skal "flette fingre" og så skal vi sammen flytte Klank Efterskole ind i fremtiden,« siger han.

Hvis vi ser fem år frem i tiden, hvordan er så Klank Efterskole så forandre forandret?

»Så er Klank en efterskole, der er fulgt med tiden. Der er fyldt op med elever. Skolen har en fornuftig venteliste og den har stadig en mangfoldighed af linjer. Måske er der noget fysisk sammenspil blandt eleverne nogle gange om ugen på tværs af linjerne. Det kunne jeg godt tænke mig,« siger Peter Seiding.

Kan meget forskelligt

Noget specifikt særkende ønsker  ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 10. april 2024

Del på
Berger Optik

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-