Skanderborg Kommune vil forhindre spritkørsel

Image
Ifølge Vejdirektoratet blev 32 personer dræbt, og 364 kom til skade i spiritusulykker i 2018. 86 procent af de spirituspåvirkede førere og fodgængere, involveret i trafikulykker, var mænd.

Sommeren har mange arrangementer, hvor der bliver drukket alkohol. Det får nu Skanderborg Kommune og Rådet for Sikker Trafik til at advare bilisterne mod at køre bil, hvis de er i tvivl om deres promille.

Godt sommervejr og en tur til stranden eller grillmiddag hos vennerne bliver ofte skyllet ned med kolde øl, vin eller drinks. Desværre er der stadig mange, der vælger at køre hjem, selv om de har drukket for meget alkohol.

Derfor bliver du i juli måned mødt af plakater langs vejkanten med spørgsmålet ”klar til et pust?”.

Skanderborg Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden står sammen med andre kommuner bag spritkampagnen, som minder danskerne om at droppe bilen, når de har drukket mere end én genstand.

»Det er enormt vigtigt, at vi fra kommunens side gør alt, hvad vi kan for at oplyse og for at forhindre spritkørsel. Man skal kunne færdes sikkert på gader og veje uden at være bekymret for at møde en spritbilist,« siger Jette Schmidt, der er trafik- og tilgængelighedsrevisor i Skanderborg Kommune.

Spritulykker koster liv

Spritkampagnen vil også kunne ses i form af ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 2. juli 2019

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block