Skanderborg Kommune øger brugen af kviktest

Image
Line Munk fra Galten Børnehave og Vuggestue blev i fredags kviktestet af Falcks mobile testenhed. Samme tilbud fik Lines kolleger.

Medarbejdere på dagtilbud og skoler i Skanderborg Kommune tilbydes nu kviktest, efter at der i torsdags blev åbnet for muligheden. En mobil testenhed kommer på bestilling og tester medarbejdere. Testresultatet er klar efter omkring 15 minutter.

Offentlige, private og selvejende institutioner på børne-området i Skanderborg Kommune kan nu bestille en mobil testenhed til at komme forbi og teste medarbejderne.

De første fem institutioner i Skanderborg Kommune fik fredag besøg af den mobile enhed, deriblandt Galten Børnehave og Vuggestue.

Yderligere institutioner har allerede bestilt test i indeværende uge. Det er forventningen, at mange institutioner vil booke kviktest de kommende dage og uger - og at Skanderborg Kommune kommer til at udnytte alle de kviktest, der stilles til rådighed.

Kviktesten er et supplement til PCR-testen og et vigtig våben i kampen mod COVID-19, fortæller koncernchef for Børn og Unge Søren Buch.

»Styrken ved testen er, at den hurtigt kan give os et aktuelt indblik i smittebilledet blandt grupper af medarbejdere. Er der positive test blandt medarbejderne, sætter vi gang i en egentlig smitteopsporing med yderligere testning.«

Det er frivilligt om medarbejderne ønsker at gøre brug af kviktest.

Borgmester Frands Fischer forventer, at efterspørgslen bliver stor.

»Jeg er glad for, at vi nu også kan imødekomme et ønske fra mange af vores medarbejdere i børnehaver og på skoler med nødundervisning, og jeg vil opfordre til, at så mange som muligt til at tager imod tilbuddet om test, så vi udnytter alle de kviktest, vi får stillet til rådighed. Det er vigtigt, at vi får smittetrykket ned, nu hvor vi kan regne med, at den mere smitsomme variant af corona breder sig,« siger Frands Fischer.

Internt test-setup

Skanderborg Kommune tilbyder også kviktest til medarbejdere på handicap- og psykiatri-området. Medarbejderne på ældre-området tilbydes PCR-test to gange ugentligt. Her har Skanderborg Kommune iværksat sit eget interne test-setup, hvor medarbejdere fra andre afdelinger blandt andet hjælper til med den administrative del, så medarbejderne på plejecentre og i hjemmeplejen kan tilbydes test to gange ugentligt.

Kommunernes Landsforening opfordrede i onsdags alle kommuner til at rekvirere så mange kviktests, som det er muligt at få fat på. Det sker, efter at private leverandører tirsdag meldte om større kapacitet af kviktest end de 14.000 enheder, kommunerne tidligere har fået oplyst.

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-