Sangskriverworkshop på Den Fri Hestehaveskole

Image
Skoleelever fra Den Fri Hestehaveskole havde mandag i sidste uge besøg af sangskriver Carsten Lykke, der bistod eleverne i at skrive sange, der efterfølgende blev indspillet.

Mandag i sidste uge havde linjefagsholdet i musik på Den fri Hestehaveskole besøg af sangskriver Carsten Lykke.

Carsten Lykke arbejder for organisationen KODA, der repræsenterer musikskaberes rettigheder.

Eleverne i skolens linjefag i musik og drama, der tæller en gruppe elever fra 7., 8. og 9. klasse, fik en introduktion til, hvad KODA er, og hvor vigtigt det er, at kunstnerne bag den musik, vi hører og forbruger, får anerkendelse og betaling for deres musik.

Derefter arbejdede eleverne selvstændigt i mindre grupper om at komponere og skrive deres egne sange.

På skift kom de ind i Carsten Lykkes “mobile” studie, hvor de fik optaget deres nummer.

Efterfølgende vil Lykke arbejde videre med elevernes optagelser og returnere de færdige lydfiler, hvilket man selvsagt er meget spændte på at høre resultatet af.

Skriv en sang og forstå værdien

Unge har aldrig haft lettere ved at tilgå musik end i dag på grund af streamingtjenester. Samtidig har unge aldrig haft sværere ved at forholde sig til det store arbejde, der ligger bag en sang eller forstå den rimelige kompensation til musikkens ophavsmænd, der følger med. Derfor har KODA taget initiativ til, at danske skoleelever selv får mulighed for at skrive en sang med en professionel musiker for bedre at forstå arbejdet og værdien af musikken.

KODA har således udvalgt 13 professionelle musikere, der besøger skoler landet over for at skrive en sang med eleverne og vise, hvad sangskrivningsarbejdet indebærer.

»Når Kodas udsendte komponister og sangskrivere ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 10. december 2019

K

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block