Rosende ord fra kulturministeren

Image
Rosende ord fra kulturministeren
I rød-hvide brædder har kunstneren Michael Bredtved opbygget en model af et langhus fra jernalderen. Her fortæller kunsteren om sit arbejde til borgmester Jørgen Gaarde og kulturminister Bertel Haarder.
Kulturminister Bertel Haarder udtrykte begejstring for det han blev præsenteret for ved åbningen af en udstilling på Skovby Nygaard.
Området ved Skovby Nygaard præsenterede sig fra sin bedste side, da der søndag før påske var indvielse på udstillingen ”My home ground – Skovby Nygaard – før og nu”, som gennem bl.a. kunstværker illustrerer samhørigheden mellem bosætninger på området i jernalderen og nutidens bosætning.
Med høj sol og uhindret sigt så langt øjet rakte fik de anslået 300 fremmødte et ideelt indtryk af området.
Den officielle åbning af kunstprojektet var lagt i hænderne på kulturminister Bertel Haarder, der roste 4.a. ved Skovbyskolen og de mange partnere for samarbejdet om projektet.
»Det er som om vi netop i dag kan høre historiens vingesus, for her på Skovby Nygaard kan man komme på tidsrejse,« sagde kulturminister Bertel Haarder i sin tale og tilføjede:
»For 2000 år siden boede der mennesker her mellem Galten og Skovby. Her dyrkede de deres marker, passede deres kvæg, byggede huse, tilbad deres guder, fik deres børn og de fejrede sikkert også forårets komme. Deres liv var nok noget hårdere end vores. De fik utroligt mange børn. De fleste døde tidligt, men nogen overlevede og det er derfor vi er her, og hver gang arkælogerne laver udgravninger så bliver vi en smule klogere,« bemærkede Bertel Haarder.
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 29. marts 2016
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block