Quiz og konditionstræning hjælper borgere med demens

Image
Trods gode erfaringer er der for få, som tager imod Skanderborg Kommunes gratis træningsforløb for personer med mild demens.

Et træningstilbud i Skanderborg Kommune, som kombinerer motion og hjernetræning, viser gode resultater. Forløbet kan være med til at mindske generne af sygdommen, og flere af deltagerne har sågar fremgang i kognitive test. Desværre overser mange det gratis trænings-tilbud.

Siden 2017 har Skanderborg Kommune tilbudt forløbet Aktiv med demens for personer med mild demens.

I alt 25 personer har deltaget i forløbet, og erfaringerne er gode.

Test, der er lavet henholdsvis før og efter træningsforløbet, viser, at mellem 50 og 85 procent af deltagerne vedligeholder eller forbedrer deres fysiske funktionsevne, og næsten hver anden vedligeholder eller forbedrer deres kognitive evner.

Der vurderes bl.a. ud fra orientering, korttidshukommelse, sprog, opmærksomhed, visuelle og rumlige færdigheder.

»Demens er en uhelbredelig sygdom, men ved at kombinere fysisk og kognitiv træning kan man i mange tilfælde mindske generne af sygdommen. Det har vi rigtigt gode erfaringer med på forløbet Aktiv med demens. Samtidig oplever vi også, at deltagerne får en bedre trivsel og selv mærker fremgang,« siger fysioterapeut Anita Bach, der er en af instruktørerne på holdet.

Hjernen udfordres med spil og madlavning

En af deltagerne i Aktiv med demens er en ældre mand fra Skovby. Han siger om forløbet:

»Terapeuterne er hammergode til at lave afvekslende træning. De siger, at motion og kognitiv træning kan sætte det, man fejler, lidt på standby, og der er jo ikke noget, jeg hellere vil. Jeg er gået frem i de test, jeg har fået lavet, efter at jeg har deltaget i Aktiv med demens,« siger deltageren.

Et forløb varer tre måneder, og deltagerne træner tre gange tre timer om ugen på et fast hold. De får pulsen op, træner balance, motorik og styrke. Hjernen udfordres med spil, kreative øvelser, quizzer og træning i hverdagsaktiviteter som f.eks. madlavning eller indkøb.

Mødestedet er Lokalcenter Kildegården i Skanderborg, men en del af træningen foregår udendørs, fordi det både forbedrer balancen og humøret.

Flere skal på Aktiv med demens

På trods af de gode ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 11. maj 2022

 

Del på
Jensine

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-