Overgangen til nyt TV-signal giver travlhed hos Galten Radio-TV

Image
Overgangen til nyt TV-signal  giver travlhed hos Galten Radio-TV
Henrik Gade fra Galten Radio-TV og hans medarbejdere har travlt med at hjælpe kunderne i mål inden skæringsdagen, hvor MPEG2-signalet slukkes og TV2 bliver betalingskanal.
Galten TV-Radio har travlt i øjeblikket. Onsdag i denne uge er skæringsdagen, hvor MPEG2 signalet lukkes ned, og hvor TV2 bliver betalingskanal, og det har affødt en sand storm af henvendelser i den lokale tv-forretning.
11. januar forsvinder det ene af to digitale sendesignaler. MPEG2 signalet lukkes, imens MPEG4 bibeholdes. Samtidig overgår TV2 til at blive en betalingskanal. 
Ændringerne betyder, at mange forbrugere, skal ud og have nyt modtagereudstyr.
Hos Galten Radio-TV har man derfor travlt i disse dage, ikke mindst med at vejlede kunder, der er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig.
- Vi har haft rigtig mange henvendelser. Og vi kan høre, at mange har forberedt sig lidt, og måske læst folderen, men kommer og siger, at nu skal de lige have helt styr på, hvad det drejer sig om, forklarer Henrik Gade, indehaver af Galten Radio-TV.
Overraskelse over TV2-ændringer
Modtager man sit tv-signal via egen tv-antenne, har en MPEG-2 modtagerboks, eller et tv med indbygget MPEG-2 modtager skal man reagere nu, hvis ikke skærmen skal gå i sort den 11. januar. Er man i tvivl, om man bliver berørt, kan man henvende sig hos sin lokale radio/tv forhandler for den rette vejledning.
Hos Galten Radio-TV oplever man, at rigtig mange folk gerne vil forhøre sig om deres adgang til at se TV2 fremover. 
- Folk vil gerne fortsat kunne se TV2 og spørger om, hvad de skal gøre, og så vejleder vi dem i det, forklarer Henrik Gade, og tilføjer, at hvad man skal gøre, afhænger helt af, hvilket TV-udstyr, man allerede har.
Husk sommerhuset
- Modtager man sit tv-signal via kabel-tv eller parabol, skal man ikke gøre noget for at bibeholde TV2. Her får man bare en lille prisstigning på sin regning. Hvis man derimod får TV2 fra sin egen antenne skal man gøre noget aktivt for at beholde TV2, understreger Henrik Gade, der tilføjer, at man udover husstandens tv-apparater også skal huske at medregne tv-apparaterne i sommerhuset og campingvognen.
Og selvom Henrik Gade og hans medarbejder har mere end almindeligt travlt med at aflevere udstyr til folk og hjælpe dem i mål inden deadline den 11. januar, medgiver han, at flere henvendelser fra overraskede seere sandsynligvis vil dukke op den 12. januar.
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block