Nyt trænerteam skal gøre badminton "great again" i Galten

Image
Det nye trænerteams hos Galten FS Badminton. Fra venstre ses: Jan Nickelsen, Jan Nygaard Skou, Jeppe Lund, Jette Mørk Fogelberg og Jakob Mørk. Liggende: Hjælpetræner Amalie Ørneborg Schmidt.

Badmintonspillere med elitebaggrund vil udvikle nye talenter i Galten FS.

Områdets børn og unge kan nu se frem til at få badmintontræning fra den øverste hylde.

Galten FS Badminton har til den kommende sæson været så heldige at indgå en aftale med Jeppe Lund, Jakob Mørk og
Jette Mørk Fogelberg om at træne byens ungdomsspillere.

Badmintonkyndige vil kunne nikke genkendende til disse navne, og deres meritter taler da også for sig selv: Både Jeppe, Jakob og Jette har spillet divisionsbadminton i mange år. Jeppe har bl.a. spillet elitedivision i Ikast og Team Aarhus og har været i top 10 i Danmark. Jakob har spillet 2. division i Viby og Jette har spillet 2. division i Greve og Viby.

Jakob har cirka 15 års trænererfaring fra diverse østjyske klubber – også på eliteniveau.

Jeppe og Jakob har begge været afsted med DGI’s verdenshold “Danish Badminton Inspiration Tour” i 2009 - hvor de bl.a. besøgte Polen, Schweiz, Kina, Vietnam og Thailand for at vise den danske tilgang til badminton.

Lokale kræfter med visioner

Jette har ligeledes mange års erfaring med trænergerningen, særligt med de helt små og hun har også været konsulent i DGI Østjylland som Miniton-ansvarlig.

Alle tre er lokale og har selv børn. Jakob og Jette er gift og bor i Galten, mens Jeppe bor i Harlev.

Trænerteamet kommer med visioner om, hvordan sporten over de kommende år kan komme til at stå stærkere lokalt, så et større antal børn og unge oplever glæden ved at spille badminton.

Jan Nygaard Skou, formand Galten FS Badminton, lægger ikke skjul på, at han er stolt over at have landet træneraftalen.

»Vi har svært ved at få armene ned, især efter at de sidste par sæsoner grundet pandemien mere har handlet om bare at overleve som forening, end om at skabe oplevelser for vores unge mennesker,« siger Jan Nygaard Skou, der tilføjer, at man normalt skal til de store klubber i Aarhus for at få trænere af denne kaliber.

»Vi tror på, at de på sigt kan gøre badminton til en af de mest populære fritidsaktiviteter her i området.«

Spillere fra fireårsalderen

Ankomsten af et eliteteam betyder ikke, at GFS bliver en klub kun for de bedste, understreger formanden. Fokus vil fortsat være bredden, hvor der er og skal være plads til alle niveauer i hallen. Og det er specielt de helt små fra fire-års alderen, man håber at kunne få igang med sporten.

Jan Nickelsen, ungdomsansvarlig Galten FS Badminton siger:

»Vi vil gerne give børnene og deres forældre muligheden for at komme tidligere i gang med sporten, da det både er sjovt, lærerigt og ekstremt motorikfremmende på samme tid, og til det finder vi ganske simpelt ikke bedre trænere, end vi har her.«

Trioens badmintonkoncept vil blive præsenteret for denne sæsons medlemmer søndag d. 22/5 kl. 12-15 i Galten-hallen. Andre interesserede får muligheden ved et senere arrangement efter sommerferien.

Læs Galten Folkeblad 11. maj 2022

Del på
Decoplant

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-