Nyt sygedagpengesystem skal lette sagsbehandlingen

Image
Foyeren på Skanderborg Fælled.

Borgere på dagpenge får fra begyndelsen af juni glæde af et mere enkelt  og sikkert system.

Den 8. juni 2020, skifter Skanderborg Kommune og en lang række andre kommuner over til et nyt sygedagpengesystem.

»Vi forventer, at både borgere og virksomheder får det nemmere og slipper for at kontakte os i mange tilfælde, fordi det bliver mere gennemskueligt at indtaste oplysninger i systemet,« siger Jørgen Erlandsen, koncernchef for Beskæftigelse og Sundhed.

Sygedagpengesystemet automatiserer en række arbejdsgange og frigør på den måde arbejdstid for kommunens ansatte. Systemet henter en del informationer fra andre systemer. Det mindsker risikoen for indtastningsfejl, og det betyder, at noget af sagsbehandlingen sker automatisk.

»Vores medarbejdere skal i princippet kun ind over de sager, hvor noget skal undersøges nærmere. Dermed frigøres tid, som medarbejderne kan bruge på at hjælpe de borger, der virkelig har behovet,« siger Jørgen Erlandsen.

Overgangsperiode fra 22. maj til 8. juni

Det gamle system lukker den 22. maj. Herefter skal det nye system implementeres. Frem til den 8. juni 2020, hvor systemet tages i brug, har medarbejderne begrænset mulighed for at svare på spørgsmål vedrørende sygedagpenge fra borgere og virksomheder.

Ydelseskontoret vil være lukket for telefoniske og personlige henvendelser om sygedagpenge fra den 2. til og med den 4. juni 2020, fordi medarbejderne skal læres op i systemet.

Arbejdsgivere skal være opmærksomme på, at de fortsat har pligt til at anmelde sygefravær som hidtil, nemlig via NemRefusion senest fem uger efter medarbejderens første fraværsdag.

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block