Nyt klatrecenter i Harlev

Image
Nyt klatrecenter i Harlev
Ifølge Rodney Sardroud, daglig leder af Harlev Motion, kan enhver forsøge sig på klatrevæggen. Der ligger tykke madrasser under klatrevæggen for det tilfælde at man skulle falde ned.
Mange var mødt op til indvielsen af det nye klatre- og boulderingcenter i Harlev Motion.
Bouldering betyder, at man klatrer på vægge indendørs i en højde som ikke er over 4 meter og man klatrer uden udstyr.
»Det lyder måske farligt, men det er det ikke forsikrer Rodney Sardroud, som er daglig leder af centret.
»Klatrevæggene er ikke høje og der ligger tykke madrasser, hvis man skulle falde ned«.
Klatresporten i Danmark startede i 1980 med nogle få udendørs klatrevægge, men siden er sporten også flyttet indendørs til steder hvor der er høje vægge. Og det er der hos Harlev Motion.
»Vi havde meget lyst til at starte et klatrecenter i Harlev, Så vi tog kontakt til Aarhus Klatreklub i Brabrand, som har eksisteret i 15 år. De kunne fortælle om en meget stor interesse for at klatre,« fortæller Rodney Sardroud.
Klubben tilbød at hjælpe Harlev Motion med at bygge klatrevæggene op, så der blev lavet ruter med forskellige farver som viser sværhedsgraden på ruten, og med angivelse af start og mål. 
Alle kan være med
»Alle kan deltage i klatresporten for man kan bare starte på begyndervæggen. Fordi man i bouldering skal løfte sin egen vægt er det ikke nødvendigvis en fordel at have store muskler, mere spinkle personer har ofte lettere ved at bære sig selv,« tilføjer Rodney.
Læs Galten Folkeblad 4. september 2018
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block