Nyskabende og sjovt skoleteater i Herskind

Image
Nyskabende og sjovt skoleteater i Herskind
Syvende klasse på Herskindskolen fik stående klapsalver og stor ros for deres forestilling »Mens vi venter«, som de opførte ved skolefesten i torsdags. På både morsom og absurd vis handler stykket om menneskers jagt på meningen med livet. Foto: Kirsten Adler.
Jagten på livet var temaet på Herskindskolens skrå brædder, da syvende klasse opførte det lidt aparte stykke »Mens vi venter«.
På Herskindskolen er der tradition for, at syvende klasse ved årets skolefest opfører teater. Det var også tilfældet ved sidste uges skolefest i Herskind, hvor årets forestilling dog var alt andet end traditionel. 
Syvende årgangs stykke »Mens vi venter« bød både på det absurde og det filosofiske, men frem for alt bød de 26 elever på en sjov forestilling med et tydeligt engangement. Med ja tak til hjælp udefra, valgte klassen at skabe en forestilling fremfor at snuppe et kendt stykke. De fandt en række stikord, personer og sætninger som udgangspunkt for Jeanette Munzert, der har skrevet stykket, imens dramaturgstuderende Birgitte Kryger påtog sig rollen som instruktør.
Stor velvilje
- Tanken har været, at det kunne være spændende at lave noget anderledes, og det har været en meget positiv oplevelse at se, at børnene har vist en stor velvilje i forhold til at yde ekstra arbejde, fortæller dramalærer Kirsten Adler.
- De har været meget engageret i det, og jeg tror deres engagement bl.a. bunder i, at de har fået lov til at være med til at skabe forestillingen fra bunden og har langt hen af vejen været med til at forme det i forhold til f.eks. replikker, kostumer, regi og baggrunde.
En optimist, en egoist og en pessimist er på jagt efter livet. Det er præmissen for stykket.
Læs hele artiklen og se flere billeder i Galten Folkeblad tirsdag d. 22. november
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block