Nyskabende erhvervsmesse tjente flere formål

Image
Viceskoleleder Anders Bundgaard (t.v.) og skoleleder Nils Vangkilde fra Stjærskolen betragter Stjær Blomsters arbejdende stand på messen.

Skoleelever blev ambassadører for en række fag ved en nyskabende erhvervsmesse arrangeret af fem lokale folkeskoler.

Vi kender godt budskabet: De gymnasiale uddannelsers tiltrækningskraft efterlader ofte håndværksfag i mangel på lærlinge.

I torsdags blev der slået et konkret slag for, at en succesfuld erhvervskarriere sagtens kan gå ad en anden vej end via gymnasiet.

Eller som skoleleder Nils Vangkilde italesatte motivet med erhvervsmessen.

»Den korte version er, at vi har masser af fokus, både hos forældre og børn, på de gymnasiale uddannelser, handelsskoler, teknisk gymnasium m.v., men vi mangler en vinkel omkring de andre måder, man kan gøre det på.«

I ugerne op til messen havde elever i 8. klasserne ved de samarbejdende skoler i den nordlige del af Skanderborg Kommune besøgt virksomheder, interviewet om de forskellige fag, og bearbejdet indtrykkene til plancher og stande på messen. Her medvirkede eleverne på messen til at repræsentere virksomhederne og de tilhørende fag.

»Det er f.eks. fortællingen om at have Stjær Blomster, hvor indehaveren er i gang med at tage en uddannelse efter hun har skabt sin butik,« nævner Nils Vangkilde idet han tilføjer:

»Det har handlet om at få eleverne involveret. Børnene i de forskellige grupper har længe været i gang med at finde ud af hvordan de ville stille det op, og hvordan man interviewer – selvfølgelig med stor støtte fra lærerne på skolen. På den måde får vi nogle primære oplevelser hos børnene,« forklarer Nils Vangkilde mens viceskoleleder Anders Bundgaard supplerer.

»Meget af undervisningen er jo rigtig teoretisk. Her er der lagt lidt op til mere at kunne komme ud at lægge en mursten, skære ting over og se hvordan man gør det i praksis. Når vi har været ude hos firmaerne har vi også haft fokus på, hvad en typisk arbejdsdag byder på og hvad det kræver af den enkelte.«

Afprøvet i 2003

Erhvervsmessen kom til på skolernes initiativ. Ideen opstod for et års tid siden blandt skolelederne fra skolerne i Stjær, Galten, Skovby, Låsby og Herskind.

»Vi gjorde noget som dette ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 29. januar 2020

SM

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block