Nu kan unge og voksne træne mental sundhed i Galten

Image
Louise Grue Bennike fra Galten er på tiende år lektor ved Erhvervsakademi Aarhus og underviser her bl.a. i MBSR (mindfulness-baseret-stress-reduktion). Med sin nystartede virksomhed 'Mindful med vilje' vil hun tilbyde kurser lokalt i Galten.

Louise Grue Bennike vil hjælpe unge og voksne i Galten til et bedre mentalt helbred

Antallet af mennesker med dårligt mentalt helbred er steget de seneste år – det gælder alle – og især er de unge ramt. Men det behøver ikke at være sådan. Mental sundhed kan trænes.

Derfor tilbyder Louise Grue Bennike fra Galten med sin nystartede virksomhed Mindful med vilje her i august to hold i MBSR-mindfulness.

MBSR står for mindfulness-baseret-stress-reduktion og er det mest gennemtestede og virkningsfulde mindfulness-forløb. Der er et hold specifikt til unge mellem 16 og 21 år og et hold til voksne i alle aldre.

Intet hokus pokus

Ifølge Louise Grue Bennike er der ikke noget "hokus pokus" over undervisningen, som består af simple øvelser og konkret træning, som er funderet i videnskab.

»Man bliver god til det, man træner, så hvis man træner mental trivsel, så bliver man god til det. Modsat hvis man ofte er i sit hoved i gang med at bekymre sig eller planlægge, så bliver man god til det – og det skaber mistrivsel, hvis det sker for mange timer i døgnet,« siger Louise Grue Bennike.

Få øje på mønstre

Derfor kan mange have gavn af at træne at være til stede i nuet og dermed få øje på mønstre og således have mulighed for at gøre noget andet end det ”autopiloten” er sat til.

»Man behøver ikke at være stresset eller angst for at deltage. Hvis man er interesseret i at få adgang til mere ro, mere fokus, bedre koncentration og mere bevidst nærvær - og gerne vil træne det sammen med andre, så er man velkommen,« siger Louise.

Hun bor i Galten med sin mand og to teenagepiger på 13 og 17 år.

Her i august har hun 10 års jubilæum som lektor på Erhvervsakademi Aarhus, hvor hun underviser i fagene markedsføring, salg, personligt lederskab - og MBSR-mindfulness.

Mindfulness har ikke altid været en del af Louises hverdag. Tidligere havde hun det som om lykken altid befandt sig lige på den anden side af en masse ting, hun skulle nå at udrette. Livet var en lang to-do-liste.

Det ændrede sig, da ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 3. august 2022

Del på
Mindful med vilje

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-