Nu etableres et ny lege- og aktivitetsområde på Bytoften

Image
Alt jordarbejdet til den det nye lege- og aktivitetsområdet på Bytoften foretages af Skanderborg kommunes entreprenørafdeling, der i mandags påbegyndte gravearbejdet.

Mandag tog Skanderborg Kommune fat på jordarbejdet til et kommende nyt aktivitets- og legeområde på Bytoften i Galten.

Et lokalt samarbejde mellem Galtens børnehaver, Galten-Skovby City og en repræsentant fra Bio Huset har sammen med Projektforum Galten-Skovby arbejdet på at få etableret et nyt lege- og aktivitetsområde på Bytoften.

Der har ligeledes været et godt samarbejde med folkene bag Galten Byfest, da man ikke ville beskære den plads, der benyttes til byfesten.

»Vi har arbejdet i små to år på projektet, som først var tænkt som en legeplads i krattet i den vestlige del af Bytoften, men da det ikke er muligt valgte vi i stedet at arbejde på en placering i den østlige del ved siden af Skaterparken,« forklarer Karen Lindemann, der har været tovholder på Projektet.

Projektet omfatter et stort klatreredskab, en hængekarrusel, balanceplatforme, en karruselskål, en roterende vippe, et rodeoboard og endelig en roterende vippe. Aktivitets- og legepladsen er tegnet af firmaet Elverdal A/S.

Støtte fra en række fonde og puljer

Skanderborg Kommune bevilgede i 2017 62.500 kr. til legeredskaberne.

»Det beløb har fordoblet sig af flere omgange, da der efter flere ansøgninger til diverse puljer er kommet tilsagn om penge fra Nordeafonden, Veluxfonden, Fællesskabspuljen fra Skanderborg Kommune, Super Brugsen Galten og senest Jutlander Bank. Vi har fået god støtte af udviklingskonsulent Viggo Rasmussen til fondsstøtten,« fortæller Karen Lindemann.

Man havde håbet at aktivitets- og legepladsen skulle være på plads inden Galten Byfest og tjene som en gave til byfesten i forbindelse med dennes jubilæum, men årets byfest er som bekendt aflyst som følge af corona-epidemien, men legepladsen er nu under alle omstændigheder på vej.

Læs Galten Folkeblad 20. maj 2020

Del på
K

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block