Nu er de første vaccineret i Skanderborg Kommune

Image
Lokalcenter Tjørnehaven i Galten er blandt de 10 plejecentre i Skanderborg Kommune, hvor vaccinations-indsatsen mod Covid-19 nu er indledt. Her er det Ole Elleskov som er i stolen.

Lørdag den 2. januar var en stor dag i Plejedistrikt Galten. Klokken 9:29 rullede de første Corona-vacciner ind på plejecenter Tjørnehaven.

Den 27. december blev de første vacciner givet i Danmark. Nu er vaccinen også nået til Skanderborg Kommune, hvor den tilbydes til plejepersonale og de mere end 400 beboere på kommunens 10 plejecentre.

På ældreområdet havde man forhånd indsamlet forhåndstilkendegivelser fra de beboere og medarbejdere, der ønsker vaccine.

En meget stor del af beboerne – cirka 90 procent – har valgt at sige ja tak til vaccinen. Det samme gælder de medarbejdere, som vaccinen er tilbudt til. Her vil omkring 100 medarbejdere i første omgang blive tilbud vaccinen.

Borgmester Frands Fischer glæder sig over, at vaccinationsindsatsen nu også er i gang i Skanderborg Kommune.

»Vaccinerne vil få stor betydning for rigtig mange mennesker i den kommende tid. Lige nu er vi i en meget alvorlig fase med mange smittede og indlagte, men med det lille stik har vi fået endnu et våben til at bekæmpe Covid-19. Samtidig skal vi huske at vaccinationen på ingen måde kan stå alene. Vi skal stadig holde fast i de vaner og rutiner, som vi efterhånden har levet med meget længe,« siger borgmester Frands Fischer.

Vaccinationerne blev indledt den 31. december i Fællesskabets Hus i Ry, som har været hårdt ramt af et smitteudbrud i december.

En længe ventet transport

I lørdags var turen kommet her til lokalområdet. Klokken 9.29 rullede de første corona-vacciner ind på plejecenter Tjørnehaven.

»Det var en længe ventet transport, idet vi i december blev ramt af Corona blandt såvel beboere som medarbejdere. Turen gik til Bøgehaven, hvor de første beboere blev vaccineret, derefter Tjørnehavens beboere. Efter stikket fejrede vi vaccinationerne med bobler og kransekage,« fortæller Anne Saaby Pedersen fra Tjørnehaven.

Hun oplyser, at alle beboere på Plejecenter Tjørnehaven ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 6. januar 2021

Del på
Berger Optik

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-