Musikalske vesterhavsbølger og mågeskrig i Galten Sognegård

Image
Folkemusik-duoen Ravdal gæstede Galten Sognegård med en koncert i forbindelse med Kulturaftenen i Skanderborg Kommune.

Forrige fredags Kulturaften i Skanderborg Kommune med temaet ”kulturen i bevægelse", blev i Galten Sognegård markeret med livlig folkemusik og gamle spillemandsanekdoter.

Der var højt humør da publikum satte sig til rette, men der kom ro over sognegården da klaveret først begyndt at spille.

»Det stille akkompagnement mindede om Vesterhavets bølger, og snart satte violinen ind med hvad der mest af alt mindede om mågeskrig. Det smeltede sammen til et stille tonelandskab, men det forblev ikke stille længe. For snart brød violinen ud i en rask folkemelodi, og klaveret spillede op til dans. Og så begyndte publikum at rokke med på stolerækkerne,« fortæller organist ved Galten kirke, Magnus Hegaard om oplevelsen.

Vokset op med folkemusik

Det var folkemusik-duoen Ravdal, bestående af Tobias Dahl (klaver) og Nathasja Vosgerau Hansen (violin) som gæstede Galten Sognegård.

Både Tobias og Nathasja er vokset op med folkemusikken, og har både spillet og danset til bal i årevis som deltagere, instruktører, og ikke mindst som spillemænd. Og det kunne man godt høre.

»Der var både plads til leg og improvisation som de to gav publikum en tour i danske folketoner, både nye og gamle, kendte og ukendte, fra ”Marken er mejet,” til deres egne originale kompositioner. Med hver af disse melodier fulgte selvfølgelig historier og anekdoter, både om og fra deres eget liv som folkemusikere, men også gamle røverhistorier de havde samlet op på vejen rundt mellem det ganske lands dansegulve,« fortæller Magnus Heegaard.

I deres tid sammen på Syddansk Musikkonservatorie i Esbjerg, dyrkede de begge folkemusikken, og dannede i 2018 duoen Ravdal.

Aftenen endte med en gammel "sønderhoning", en traditionel dans fra Fanø.

Læs Galten Folkeblad 5. oktober 2022

Del på
Gi'Gaven

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-