Lokale unge går glip af gratis transport

Image
Når de unge har tilmeldt sig Flextur UNG hos Skanderborg Kommune er det Midttrafik, der står for bestilling og kørsel af flexturene. Foto: Midttrafik

Kun en brøkdel af de unge i Galten udnytter deres Ungdomskort til fulde.

I Skanderborg Kommune er et Ungdomskort ikke kun de unges billet til og fra skole. Kortet udløser også gratis transport i aftentimerne og i weekenden, hvis man tilmelder sig Flextur UNG. Men det er der ikke særlig mange, der gør.

Lige nu er blot 10 unge i Galten tilmeldt ordningen Flextur UNG. Det er kun knap tre procent af de 349 unge, der i august modtog et Ungdomskort til kollektiv trafik og dermed fik muligheden for gratis transport i fritiden. Samme billede ser man i Skanderborg og Ry. Og i Hørning og Låsby er kun én enkelt person fra hver by tilmeldt Flextur UNG.

Manglende kendskab

I Skanderborg Kommune kan mobilitetsplanlægger Troels Tofte Hansen ikke forstå, at så få unge benytter sig af tilbuddet. Han mener, at det må handle om manglende kendskab.

»Vi har haft ordningen i snart seks år, men jeg møder stadig både unge og forældre, der ikke kender den. Det er rigtig ærgerligt. Især for de mennesker, der bor i områder, hvor der måske ikke kører så mange busser, og hvor den unges mobilitet derfor tit afhænger af forældrene,« siger Troels Tofte Hansen.

Han påpeger, at Corona-situationen naturligvis påvirker brugen af Flextur UNG lige nu.

De få er glade for Flex

Siden Skanderborg Kommune indførte ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 21. oktober 2020

Del på
Harlev Motion

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-