Lokale kvinder har syet bæredygtige "låneposer" til Galten Bibliotek

Image
Heidi Primdahl Jakobsen med et par af de lokalt producerede Boomerangposer, som fra torsdag kan lånes på Galten Bibliotek.

Fra denne uge kan man ikke længere få udleveret plastikposer på Galten bibliotek. Derimod kan man låne stofposer

En gruppe lokale frivillige sender fra torsdag 200 såkaldte Boomerang-poser i rotation fra Galten Bibliotek.

De hjemmesyede poser, der skal mindske forbruget af plastikposer, laves af stof fra sengetøj, duge, bukser, men også af stof doneret af virksomheder og private personer.

Den internationalt udbredte idé stammer oprindeligt fra Australien. Ordet boomerang refererer til den vingeformede australske ”kastekølle”, der returnerer til udgangspunkt når den kastes rigtigt.

Det samme er tanken bag Boomerang-poserne. Når man skal hjem fra biblioteket kan man "låne" en Boomerang-pose til bøgerne og sidenhen returnere den sammen med de lånte materialer.

»Ideen fik jeg, da jeg var et smut på Herning Bibliotek. Der har de også Boomerang-poser, og siden har ideen været i mit hoved. Efter en dejlig lang sommerferie skulle det være. Jeg fik hurtigt samlet cirka 10 damer, som godt kunne lide ideen med stofposer i bylivet i stedet for plastik,« fortæller børnebibliotekar Heidi Primdahl Jakobsen.

Massiv opbakning

Bæredygtigheds-temaet er meget fremme for tiden, og det har ifølge Heidi været et naturligt skridt for biblioteket at gå med på denne bølge. Og opbakningen var der.

»Alle de frivillige er lokale, som har tid og overskud til at hjælpe, og synes det er spændende. De kommer engang imellem og klipper på biblioteket, og så mødes vi en aften eller to privat og syr i tre timer,« fortæller Heidi.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 19. februar 2019

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block