Løven, Herskind og garderobeskabet

Image

Herskind Skole og Børnehus har tradition for, at 7. klasse præsenterer deres eget skuespil. Årets forestilling var baseret på fantasyklassikeren Narnia.

Af Toke Slipsager Petersen og Sebastian Lysdahl, 8. kl. ved Herskind Skole og Børnehus

Mange kender historien om Narnia, hvor børnene Peter, Susan, Edmund og Lucy farer vild mellem to verdener, fordi de gemmer sig i et garderobeskab.

De fire søskende er under anden verdenskrig bragt i sikkerhed fra tyskernes bombardement af London hos en familie på landet, og ved et tilfælde opdager de, at der gennem et garderobeskab er adgang til en magisk verden med fabeldyr, talende bævere, en faun og selvfølgelig ondskaben selv i skikkelse af isdronningen.

I Herskind-versionen er der kommet flere menneskebørn i historien, hvor en filmaften udvikler sig i en noget uventet retning.

Fem klassekammerater ser filmen Narnia, men et lynnedslag vender op og ned på film og virkelighed, og pludselig befinder de sig i huset fra filmen. De kravler igennem garderobeskabet og med et er de midt i historien. Klassen har selv skrevet stykket med deres dansklærer, Anja Anderson, som redaktør.

»Det har været sjovt at arbejde med skuespil. Både at øve og spille for hele skolen og forældrene, selvom jeg var lidt nervøs,« fortæller Anna Gry Bygdin, der spillede Susan i stykket.

Susans bror, Edmund bliver taget til fange af isdronningen, der også får fingrene i den ene af børnene fra Herskind. Heldigvis lykkes det at kortslutte TV'et endnu en gang og med hjælp fra løven Aslan, Peter, Hr. og Fru Bæver får de til sidst befriet det to.

»Det har været en engageret og ansvarsfuld klasse at arbejde med. Børnene har hurtigt været i gang med ideer og handlinger, der kunne omsættes til replikker, så den røde tråd blev synlig. Fokus har været samarbejde og at styrke hinandens kompetence, så børnene har hjulpet hinanden til at komme ud over scenekanten,« siger lærer Jette Liborius, der gennem mange år har arbejdet med skuespil i Herskind.

Læs Galten Folkeblad 26. november 2019

GG

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block