Læsehunden Tjalfe gør tjeneste på Galten Bibliotek

Image
Læsehunden Tjalfe, her med sin ejer Mette Wellendorph Frederiksen fra Galten, tilføjer børns læsning en ekstra hyggelig dimension.

Den venlige og glade hund Tjalfe skaber en god ramme for børns læsning på Galten Bibliotek.

Sammen med sin ejer Mette Wellendorph Frederiksen fra Galten er Tjalfe certificeret som læsehund. Læsehunden er med til at motivere børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til de mange historier, og med ro og nærvær øges læselysten for børn. Dette gratis tilbud nyder flere børn godt af på Galten Bibliotek.

Tjalfe er én blandt i alt 115 danske læseteams, der alle består af en læsehund og en vejleder. De er fordelt rundt på mange biblioteker og skoler. Læsehunde er godkendte, hvad angår lydighed og temperament.

»Jeg arbejder som lærer på Gammelgaardsskolen i Åbyhøj og i den forbindelse har jeg brugt Tjalfe som skolehund i min undervisning igennem de seneste 4,5 år. Jeg har derfor erfaret, hvilken positiv påvirkning Tjalfe, og dyr i det hele taget, kan have på børn, deres trivsel og deres indlæring. Jeg er samtidig optaget af at hjælpe børn med vanskeligheder i deres læseudvikling, så da jeg hørte om Foreningen Læsehunde og deres arbejde rundt omkring på biblioteker og skoler i Danmark, så var jeg ikke i tvivl om, at det skulle Tjalfe og jeg,« fortæller Mette Wellendorph Frederiksen og tilføjer:

»Mine elever i 6.b på Gammelgaardsskolen har været behjælpelige med at øve og træne med Tjalfe sidste år, så han kunne lære at blive en god læsehund. Jeg fik ham herefter certificeret hos Foreningen Læsehunde i efteråret og kontaktede derefter Galten Bibliotek, som heldigvis var med på ideen.«

Forløb over seks uger

En læsehund motiverer børn til at læse, ved at lytte tålmodigt og interesseret til mange historier. Den dømmer og retter ikke barnet, men giver ro og nærvær, som skaber tryghed og tillid hos barnet, og skaber en positiv og anderledes læseoplevelse, hvor resultatet er øget læselyst og selvtillid.

»I øjeblikket er Tjalfe på biblioteket mandage fra kl 15.45-17 med de læsebørn, som er i forløb hos ham, men det er noget man aftaler individuelt med hvert læsebarn og finder et tidspunkt sammen som passer. Det kan derfor godt ændre sig,« forklarer Mette.

Det er gratis at modtage hjælp fra en læsehund. Tjalfe og Mette arbejder på frivillig basis. Der afsættes ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 15. marts 2023

 

Del på
Centrum Tøj

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-