Lær at tackle angst og depression

Image
På onlinekurset 'Lær at tackle angst og depression' er der live-undervisning én gang om ugen, så kursisterne kan følge undervisningen hjemme fra stuen, køkkenet, haven eller hvor de måtte have lyst.

Borgere i Skanderborg Kommune har siden 2018 haft mulighed for at deltage i online-kurset 'Lær at tackle angst og depression'. Nu udvides kapaciteten, så flere psykisk sårbare kan få hjælp hjemmefra via en computer.

Mens Danmark er lukket ned, har Komiteen for Sundhedsoplysning lukket op for ekstra onlinehold til kurset 'Lær at tackle angst og depression'. Oprindeligt var onlinekurserne tiltænkt målgrupper, der af forskellige årsager har svært ved at deltage på fysiske kurser, men eftersom alle i disse dage rådes til at blive hjemme og holde afstand, synes det oplagt at udvide kapaciteten på onlineforløbet.

Dermed kan psykisk sårbare borgere i Skanderborg Kommune stadig få hjælp og redskaber til at arbejde med deres mentale sundhed, selvom Det kommunale Sundhedscenter, for en periode, har måtte aflyse deres fysiske Lær at tackle-kurser. Det glæder naturligvis Line Munter, sundhedsfremmemedarbejder og fysioterapeut i Det kommunale Sundhedscenter:

»Hvis man lider af angst og depression, kan det være særligt udfordrende at håndtere den situation og den usikkerhed, vi befinder os i som følge af corona-pandemien. Mange oplever eksempelvis at ensomhed og tankemylder forstærkes og derfor er det kærkomment, at Komiteen for Sundhedsoplysning udvider kapaciteten, så de kan afhjælpe kommunerne og vigtigst af alt hjælpe de borgere, der for tiden ikke kan komme på et almindeligt Lær at tackle-hold.«

Live-undervisning i trygge rammer

Selve onlinekurset består af 6 moduler og indeholder live-undervisning én gang om ugen, hvor forskellige emner tages op, og hvor kursisterne sammen løser nogle af de problemer, de har til fælles.

Undervisningen varetages af en instruktør, der selv har erfaring med angst og depression, og foregår via en chat-funktion, hvor man hverken kan se eller høre hinanden.

»Det handler om at skabe en tryg ramme for deltagerne,« fortæller Line Munter, der håber, at mange vil tage imod tilbuddet og henvende sig telefonisk i Det kommunale Sundhedscenter, hvis de gerne vil i gang med et Lær at tackle-kursus online.

Nyt online-tilbud til unge mellem 15-25 år

Indtil nu har voksne over 18 år kunne deltage i online-kurset, men Komiteen for Sundhedsoplysning har netop åbnet op for et lignende kursus til unge mellem 15-25 år, hvilket glæder Line Munter.

Der var planlagt et fysisk kursus for unge med opstart i uge 16, men idet Corona-virussen stadig spøger, er det positivt, at de unge kan få et forløb online i stedet.

Læs Galten Folkeblad 15. april 2020

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-