Kulturen i bevægelse

Image
Kulturaftenen byder på kulturaktiviteter over hele Skanderborg Kommune.

Fredag den 23. september er der Kulturaften i Skanderborg Kommune. Årets tema er "Kulturen i bevægelse."

Målet med Kulturaftenen er at vise den brede palette af kultur, som findes i Skanderborg Kommune, og at inspirere til at bruge den lokale kultur endnu mere.

Programmet viser, at temaet kan tolkes bredt. I sidste uges blad omtalte vi bl.a. en vandrekoncert fra Skjørring til Sjelle.

I den nordlige del af kommunen i øvrigt, byder Bio Huset i Galten på musik på scenen udført af Hitpatruljen, en Skulpturskattejagt for hele familien, og slutter med filmen RUSH, så også her er der bevægelse i kulturen.

På Galten Bibliotek tages bevægelsestemaet bogstaveligt med motorik for de mindste og samtaler for de lidt ældre ved Dialogbænken foran biblioteket i tidsrummet kl. 10-21. Her udstiller Leo Rasmussen Automobiler også "rullende kultur" i form af flotte veteranbiler.

Klokken 16-21 er der åbent værksted hos Kreativenergi.dk og kunstnerfællesskabet Stald1 på Østerskovgård mellem Låsby og Galten.

I Storring kirke deler sognepræst Carsten Marvig i tidsrummet kl. 19-20 ud af sin viden om Storring Kirke og sensommersange og -salmer.

»Lad dig bevæge gennem fællessang,« lyder opfordringen.

Opdag det rige kulturliv

I De 7 Dale markeres kulturaftenen i tidsrummet kl. 16-20 ved Borgernes Hus i Veng.

Skolens kor synger sange (med bevægelser og fagter) i Multisalen. Kager til den store bagedyst kan indleveres i den store sal. Fra kl. 16.30 smages kagerne og der findes en vinder, hvorefter kagerne til salg til fordel for de to støtteforeninger: Veng Skole- og Børnehus’ Venner samt Støtteforeningen Hårby Friplejehjem

Der vil også være diverse aktiviteter på sportspladsen, Spejdergrunden, salen og hallen ved KFUM-spejderne, HIK81, Veng Lokalarkiv og kirkerne samt meget andet.

Fra kl. 18 giver Skanderborg folkedanserne opvisning i salen og kl. ca. 19.30 aftensang ude eller i Multisalen.

Hele programmet for Kulturaften kan ses på Skanderborg Kommunes hjemmeside www.skanderborg.dk/kulturaften

»Jeg er så glad for, at vi igen får vi mulighed for at opdage det rige kulturliv, der er lige omkring os. Kulturaften handler om, at vi i fællesskab viser det frem, som vi er stolte af, og jeg håber, mange griber chancen for at opleve nyt, når dørene åbnes rundt i hele kommunen,« siger formand for kommunens Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, Tage Nielsen.

»Styrken ved en Kulturaften er, at den bliver udtænkt og skabt af alle de kulturaktører rundt om i kommunen, der byder ind. Vi får mulighed for at præsentere noget af det, vi er stolte af til hverdag og inspirere, begejstre og skabe oplevelse, lyder det fra styregruppen. Vi ser frem til en kultur aften, hvor vi i fællesskab åbner dørene og viser det mangfoldige kulturliv i Skanderborg Kommune frem.«

Læs Galten Folkeblad 21. september 2022

Del på
Harlev Dyreklinik

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-