Kong Arthurs tapre lokale hjælpere

Image
Tre borgere fra Harlev og Herskind, Hanne Fuglsang Nielsen (t.v.), Janet Scott Jessen og Rasmus Nors Meyn Mathiassen er statister i Det Kongelige Teaters opsætning af Kong Arthur på Moesgaard med premiere i næste uge.

Tre frivillige fra Harlev og Herskind får sig i den kommende tid en på opleveren som statister og korsanger i Det Kongelige Teaters opsætning af Kong Arthur på Moesgaard.

Som opfølger på kæmpesuccessen Røde Orm i 2017 vender Det Kongelige Teater tilbage til Moesgaard og opfører fra 22. maj til 29. juni fortællingen om Kong Arthur i hvad teatret betegner som et spektakulært actionbrag, hvor troldmænd, riddere, skønne dronninger og kolossale kulisser sætter scenen for kampen mellem det gode og det onde.

Sammen med de kongelige skuespillere vil 100 statister maskeret som kor, riddere, og borgere i Camelot indgå i sammen med ryttere på heste og motocross-kørere i en overraskende scenografi, med et overvældende lys- og ildshow.

Røde Orm gav yderligere blod på tanden

Blandt de cirka 100 medvirkende statister er Rasmus Nors Meyn Mathiassen fra Harlev.

»Jeg var også med i Røde Orm og synes det var en fantastisk oplevelse. Jeg har fået en masse gode erfaringer, livserfaringer, venskaber og netværk. Samtidig synes jeg det er superspændende at finde ud af, hvordan en kæmpestor teaterforestilling gribes an. Det var ikke noget jeg havde arbejdet med før Røde Orm, men da der sidste år igen kom en casting, så kunne jeg ikke lade være med at sige ja,« siger Rasmus Nors Meyn Mathiassen.

Hans medvirken i rollen som soldat beror ikke på at han har en lille skuespiller i maven.

»Det er nok mere det med at være en del af noget større – og noget som giver folk en stor oplevelse. Skuespillet som sådan er i hvert fald ikke hovedinteressen,« siger Rasmus.

Han er specialpædagog i udskolingsafdelingen ved Låsby Skole, og netop nu kræver det en koordinering at have både fuldtidsjob og en tidskrævende teateropgave på agendaen.

»I sidste og denne uge øver vi fra klokken 17 til 23 hver dag. Ved siden af har jeg en 37 timers timers arbejdsuge ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 14. maj

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block