Kommunale låne-elcykler sætter grønne tanker i gang

Image
Kommunens elcykler med lad er udlånt helt frem til næste efterår, men der er endnu ledige "almindelige" elcykler.

En undersøgelse blandt de første lånere af gratis elcykler i Skanderborg Kommune viser, at mange nu overvejer at købe deres egen elcykel. Stor succes, mener udvalgsformand.

Siden august har borgere i Skanderborg Kommune kunnet låne en gratis elcykel af kommunen. Ordningen er finansieret af kommunens klimapulje, og fortsætter indtil 2022. Formålet er at spare CO2 ved at flytte flere ud af bilen og over på en elcykel.

Skanderborg Kommune har spurgt 32 lånere, hvad de synes om ordningen, og om den har fået dem til at tænke nye tanker om deres egne transportvaner.

To ud af tre overvejer køb

23 af de adspurgte lånere fortæller, at de overvejer at købe deres egen elcykel efter lånet, og yderligere tre lånere har allerede købt en elcykel. Det gør ordningen til en succes, mener formand for Plan- og Miljøudvalget, Claus Leick (F), der var med til at søsætte initiativt:

»Det er dejligt at rigtig mange overvejer at købe en elcykel, når de først har prøvet en af kommunens. Det er jo netop formålet med vores udlån. Jeg er virkelig positivt overrasket over, at så mange tænker på at købe selv,« siger han.

Cyklen har erstattet bilen

Over halvdelen af de adspurgte elcykellånere har to biler i husstanden. Omkring samme andel fortæller, at elcyklen har erstattet en bil i låneperioden. Nogle har også taget elcyklen i stedet for bus eller tog.

»Det fortæller mig, at vi hver især forsøger at lave grøn omstilling i vores hverdag, og det er virkelig godt. Klimaforandring handler både om de store nationale tiltag og om det, vi gør helt lokalt og helt personligt,« siger Claus Leick, der håber, at låneordningen bevarer sin popularitet fremover.

»Elcykler er på mange måder et double up, fordi de ud over at reducere CO2-udslippet også gavner sundheden, mindsker trængslen på vejene og helt sikker også bidrager til et bedre humør,« siger han.

Læs Galten Folkeblad 18. november 2020

Del på
Super Brugsen Galten

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-