Klimapris: Indstil din grønne helt

Image
Jeksen Grønthandel og David Szöke vandt i 2022 Grøn Skanderborg Prisen for at gøre det let for forbrugeren at købe lokalproduceret frugt og grønt af høj kvalitet med fokus på madspild og mindst muligt emballage. Foto: Per Bille

Skanderborg Kommune hylder lokale klima-initiativer med ”Grøn Skanderborg Prisen”.

Mere genbrug, flere bælgfrugter, affaldssortering og grønne energikilder. Rundt om i Skanderborg Kommune ser vi flere og flere initiativer, der er med til at mindske vores forbrug og udledningen af CO2.

Det hylder Skanderborg Kommune ved at uddele en pris til de lokale klimahelte, Grøn Skanderborg Prisen, som uddeles for anden gang på den nationale klimahandledag den 25. april 2024 ved et event på Rådhusloftet i Hørning.

Grøn Skanderborg Prisen kan tildeles en person, virksomhed, landsby, vej, bydel eller et byggeri, der har bidraget positivt til den grønne omstilling i Skanderborg Kommune.

»Lokale klimaløsninger bliver heldigvis ved med at dukke op rundt omkring i hele kommunen. Med Grøn Skanderborg Prisen håber jeg, at vi kan være med til at sætte fokus på de gode ideer og ildsjælene bag, så de kan inspirere endnu flere af os til at gøre endnu mere for klimaet,« siger Claus Leick, der er formand for kommunens Klima-, Miljø- og Planudvalg og medlem af Det Grønne Panel.

Indstillingsfrist: 2. april

Alle kan indstille kandidater til Grøn Skanderborg Prisen. Blandt indstillingerne udvælger Det Grønne Panel tre kandidater til prisen, og blandt dem findes vinderen ved afstemning til eventet den 25. april.

Kender du en kandidat til Grøn Skanderborg Prisen? Så kan du indstille din klimahelt på skanderborg.dk/klimapris senest den 2. april.

Afstemningen, der fører til kåringen af årets vinder. finder sted ved et event den 25. april. Her omdannes Rådhusloftet i Hørning til en klimamarkedsplads i tidsrummet kl. 15-18.

Udover at finde og hylde vinderen af Grøn Skanderborg Prisen bliver der tøj- og bogbyttemarked, klimakoncert, viden om energibesparelser, affaldssortering med mere.

Læs Galten Folkeblad 28. februar 2024

Del på
Meny Låsby

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-