Klank Efterskole fejrer 150 års jubilæum

Image
Klank Efterskole fejrer 150 års jubilæum
i løbet af en kort koncert fik sangeren Kris Herman "hul igennem" til eleverne på Klank Efterskole. »Vil I være med til at skrive en ny efterskolesang,« spurgte Kris Herman slutteligt ud til eleverne, der med begejstrede svar tilkendegav, at et frugtbart samarbejde er i vente.
Otte åbne arrangementer hen over året leder frem mod selve 150 års-dagen for skolens åbning, d. 3. november.
Med indvielsen af Klank Højskole den 3. november 1868 blev kimen lagt til det, der i dag kendes som Klank Efterskole.
Det betyder, at man i år fejrer 150 års jubilæum og det kommer ikke til at gå ubemærket hen.
Startskuddet lød ved et kombineret pressemøde og åbent hus-arrangement i tirsdags, og kulminerer den 3. november på selve 150-års-dagen. 
Undervejs krydres jubilæumsåret med otte arrangementer forankret i skolens otte linjefag: Ridning, cykling, musik, adventure, kunst, dans, design og fodbold.
Den 150 år lange historie vidner om en skole med solide historiske rødder, men samtidig om en skole, som har udviklet sig meget i løbet af årene. 
Skolen startede som højskole, blev derefter landbrugsskole, så børneskole og endelig, fra 1914, efterskole. 
Skolens lange historie fornægter sig ikke, og den grundtvig-koldske skoletradition lever stadig i bedste velgående og får liv via de godt 100 unge mennesker, som hvert år indtager skolen. 
I dag er Klank en moderne efterskole, som møder de unge, hvor de er, men også forventer, at de kommer med engagement og lysten til at dygtiggøre sig af linje- og valgfag, men fra skolens side skubbes der på, så eleverne tager for sig af hele ”buffeten”.
Vil komponere en ny efterskolesang
Ved åbent hus-arrangementet forleden stod elever parate til at vise de fremmødte rundt på skolen. Udenfor blev gæsterne modtaget af elever til hest, og i hallen var der smagsprøver på bl.a. skolens kunst-, design- og cykellinier samt opvisning af dans.
Før og efter pressemødet var der en minikoncert med sangeren Kris Herman, som det nuværende og kommende elevhold kommer til at arbejde tæt sammen med omkring skabelsen af en ny efterskolesang.
»Det er vores ambition, at få sangen optaget i, om ikke højskolesangbogen så i efterskolesangbogen,« sagde forstander Klaus Larsen ved pressemødet.
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 27. februar 2018
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-