Kirke i en corona-tid

Image
Hanne-Lise Mandrup Pedersen (tv.) og Betina Hjorth Præstegård glæder sig til atter at kunne holde gudstjeneste i Galten Kirke.

Præsterne ved Galten Kirke glæder sig til igen at komme i gang med gudstjenester.

I denne tid er der ingen aktiviteter i Galten Sognegård, idet man her er underlagt forsamlingsloftet på fem personer.

Men på søndag den 24. januar holder Galten kirke årets første fysiske gudstjeneste efter julens nedlukning af kirken.

»Vi glæder os til at stå klar i kirkedøren og til at komme i gang med at fejre gudstjeneste igen. Det kan være svært at forstå, at vi har lov til at samles i kirken, når vi ikke må mødes andre steder, men dels har sundhedsmyndighederne givet grønt lys for det, og dels har biskopperne besluttet, at det er i orden, og derfor går vi i gang igen med at fejre gudstjeneste fra på søndag,« siger sognepræst Hanne-Lise Mandrup Pedersen.

Ingen fællessang og maksimalt 16 personer

»På grund af smittefaren i forhold til corona skal vi dog følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer gældende for Folkekirken. Derfor er det desværre ikke muligt med hverken fællessang eller fejring af nadver i denne tid.«

Derudover er afstandskravet blevet ændret fra 4 kvadratmeter til 7,5 kvadratmeter pr. person. Derfor må der maksimalt deltage 16 personer i Galten kirke ved gudstjenesterne og de kirkelige handlinger, som begge højst må vare 30 minutter.

»På trods af disse nye restriktioner vil vi i kirken dog gøre alt for at skabe en stemningsfuld gudstjeneste. Der vil være bønner, læsninger, prædiken, dejlig musik at lytte til, og man får Guds velsignelse med sig til at gå hjem på,« lyder det fra Hanne-Lise.

Tilbyder personlige samtaler

I bevidsthed om at mange nok vil føle sig utrygge ved at mødes til gudstjeneste, vil kirken derfor i den kommende tid være åben i dagtimerne, og lyset være tændt.

»Så kan man gå ind i kirkens rum, tænde et fyrfadslys på døbefonten og have en stille stund for sig selv. Man er også meget velkommen til at kontakte en af os præster, hvis man har lyst til at mødes i kirken til en samtale eller en personlig andagt,« påpeger Hanne Lise Mandrup Pedersen og tilføjer:

»Det er en svær tid for os alle. Vinteren kan i forvejen være lang, mørk og kold at komme igennem – og denne tids nedlukning med meget lidt social kontakt og ingen kulturelle aktiviteter tærer på humøret og kræfterne. Man skal derfor ikke tøve med at ringe eller skrive til os præster, hvis man trænger til en snak. Vi tilbyder også at gå en tur sammen og samtale undervejs.«

Læs Galten Folkeblad 20. januar 2021

Del på
Decoplant

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-