Karsten Holm tager livtag på Carl Nielsens liv og musik

Image
I de seneste uger har Karsten Holms stue i Stjær gjort det ud for øvelokale.

Onsdag d. 18. sept. kl. 19.30 i Storring Kirke har Karsten Holm fra Stjær premiere på sit nyeste musikalske show.

Denne gang tager han livtag på et af "guldhornene" blandt danske komponister, Carl Nielsen.

»Carl hvem,« vil nogen måske spørge, men hvis det tilføjes at han er komponisten af musikken til bl.a. 'Den danske sang er en ung blond pige', 'Jeg bærer med smil min byrde', 'Solen er så rød mor' og 'Jens Vejmand' så klinger det sikkert mere bekendt.

Både musikalsk og hvad angår showets stil afsøger Karsten Holm nye veje med Carl i Kirken.

»Da jeg fået ideen spurgte jeg de andre musikere i Cash- og Cohen-trioen, om ikke de syntes det var en fremragende ide. Det gjorde de ikke, da der ikke var så meget blues i Carl Nielsen. Det er meget klaverbaseret musik, hvilket nok er rigtigt set,« siger Karsten Holm om baggrunden for, at han i fortællingen om Carl Nielsen omgiver sig med helt andre musikere end hidtil.

Sidste år havde Karsten næsten opgivet ideen, men han besluttede alligevel at give det et sidste skud. Han sendte en beskrivelse af projektet til Thomas Reil, der havde spillet klaver på en tidligere CD-udgivelse fra Karsten Holm.

»Thomas var fyr og flamme. Han er født og opvokset i Carl Nielsens barndomsby Nørre Lyndelse, har gået på Carl Nielsens skole og har altid beundret Carl Nielsen, så han var helt med på det. Samtidig vidste jeg også, at Thomas er en rigtig dygtig arrangør, så det ville han gerne tage sig af. På den måde har prøveforløbet været meget nemt. Der har kun været ganske små ting at lave om,« fortæller Karsten Holm efter en af de sidste øvesessions med trioen i hjemmet i Stjær.

Thomas Reil er en meget alsidig herre idet han foruden at have skrevet musik til flere salmer i det nye salmebogstillæg samtidig er komponist til årets vinder af melodi grand prixet i Moldova samt manden bag adskillige hits i Asien, fremført af lokale sangere.

Et andet link til Carl i kirken er i øvrigt ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 10. september 2019

pf

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block