Kæmpekrukke er nyt vartegn foran AVK i Skovby

Image
Kunstneren Peter Brandes ved Fons Vitae-krukken sammen med Niels Aage Kjær og hustru Ellen Margrethe Kjær ved opstillingen forleden.

Kunstneren Peter Brandes har en stor fan i AVK-ejer Niels Aage Kjær. Nu har Brandes skabt en kæmpe krukke med symboler, der illustrerer virksomhedens produkter.

Fons VitaeLivets kilde – er kunstner Peter Brandes titel på den kæmpe krukke som i sidste uge blev opstillet på plænen foran AVK's afdeling i Skovby, og som nu kan beundres af forbipasserende på Skovlundvej.

Og at benævne krukken som kæmpestor er ingen overdrivelse. Med en højde på 5,40 meter og en vægt på ni ton er der tale om verdens største stentøjskrukke, brændt i ét stykke ved 1250°C – i to måneder.

»Til brændingen af krukken er der brugt lige så meget naturgas som fem rækkehuse forbruger på et år,« fortæller kunsteren Peter Brandes,

Den første store krukke fra hans hånd blev skabt til verdensudstillingen i 1992 i Sevilla. Den var 4,5 meter høj og kom dengang i Guinness rekordbog som verdens største. Nu står den største i stedet i Skovby.

»Normalt svinder krukkerne omkring 9 procent ved brændingen, men mærkeligt nok har denne ikke svundet så meget. Derfor er den blevet højere og tungere end vi havde regnet med,« fortæller Brandes, der har skabt krukken i Tommerup på Fyn.

Krukker til alle formål

Krukken på plænen foran AVK er således blot en blandt mange krukker skabt af den anerkendte kunstner.

Hvad er det med dig og krukker?

»Første gang jeg blev ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 19. august 2020

 

 

Del på
BO

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block